Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Geen geluid bij youtube via “apps”?


18 februari, 2015, Categorie:

Hoi Martijn,

betr: Samsung UE46F6320AWXXN smart tv.

Wanneer ik via de browser  youtube films afspeel gaat dit prima.

Wanneer ik via APP”s youtube films afspeel is er geen geluid.

Wat is er  verkeerd?

met vriendelijke groet,

coen1

 

Antwoorden

Lastig te zeggen. Je gebruikt de vooraf geïnstalleerde YouTube-app op de smart tv? En qua instellingen zit het in die app goed qua audio?

IK zet de tv aan, in een scherm linksboven zie ik wat er op tv is en hoor ik het bijbehorende geluid. Helemaal boven in het scherm staan 4 symbolen:   APPs    OP TV    Film &Series    Multi Media. Wanneer ik op Apps druk en bijvoorbeeld Youtube kies en op een item druk wordt dit item beeld vullend en zie ik mensen praten, ik hoor niet wat er gezegd word (net als in de tijd van de stomme film). Wat ik hoor is  het geluid van de tv zender waarop de tv staat. De tv is gekoppeld aan de Samsung HT-H5200 Home cinema set.

En hoe is deze gekoppeld? Audio van apps loopt vaak via een optische kabel of analoge tulpkabel naar een audiosysteem. Ik weet niet precies hoe het zit qua instellingsmogelijkheden maar wellicht kun je bij audio aangeven hoe de audio van het smart tv-platform uitgestuurd moet worden?

Lag inderdaad aan de instellingen.

Hartelijk dank.

Nog een vraag : waarom heb ik naast twee HDMI kabels (ontvanger-home set/homeset- tv) ook nog een optische kabel nodig?.

Zonder deze optische kabel krijg ik wel beeld ,maar geen geluid.

Ik dacht dat 2 HDMI kabels  ism een geactiveerd ARC voldoende is.

 

Als ARC geactiveerd is heb je inderdaad geen optische kabel nodig in de meeste gevallen. Dan zou de audio van bijvoorbeeld de decoder via de home cinema set moeten gaan. Maar,audio van het smart tv-platform loopt vaak nog via een losse kabel.

oke,

hartelijk dank

henknan

Vraag? Hoe heb je dit opgelost in de instellingen? Ik heb nl hetzelfde……….alvast bedankt!

 

Dat zou ik ook graag willen weten.

 

geen extra kabels,  bv youtube via de homeset  gebruiken , werkt prima

hoe is het opgelost, ik heb namelijk hetzelfde probleem,

alvast bedankt.

ik zit met hetzelfde probleem hoe krijg ik het geluid via mijn versterker? tv geluid doet het wel via de versterker, maar de apps geven alleen geluid via de tv.

Wie kan mij helpen?

alvast bedankt

Wat Martijn, (9 points voor zijn geduld…) probeerde te zeggen is dat de apps NIET in  de ontvanger zitten maar in de de TV. Je hebt dan 2, of zelfs 3 mogelijkheden.

1) analoog, zoals in de jaren 70-80.

2) digitaal, optisch of coaxiaal. Meestal optisch. Omdat bijna iedereen de ontvanger rechtstreeks op de receiver aaansluit, heb je uiteraard geluid van de tv. Maar daar zitten de apps niet, die zitten in de tv. DUS.. moet er een optische kabel naar de TV… MAAAAAR, je moet dan WEL aangeven in de receiver welke ingang je gebruikt, in mijn geval TV ipv sat/cable, want die laatste gebruikt hdmi, maar dan ben je er nog niet.

Je moet OOK aangeven welke bron, vaak moet je kiezen tussen tv of cd de optische kabel krijgt. Als je dit vergeet, dan zitten de kabels wel goed  maar ja, GEEN geluid he…

Dit staat allemaal in de handleiding.

TIP: Koop een blu ray speler, of de ander device MET YouTube, HDMI van speler naar receiver en klaar. Een kind kan de was doen.

Wat bedoel je met “Omdat bijna iedereen de ontvanger rechtstreeks op de receiver aansluit”.

Volgens mij is dit een en hetzelfde apparaat.

Dit is niet lullig bedoeld , maar ik snap het niet erg .

De tv ontvanger die het signaal van de modem krijgt, sluit men over het algemeen aan op de receiver, omdat de receiver ook hdmi uit heeft, waardoor je met meerdere apparaten, via de hdmi, kan schakelen. Beeld en geluid tegelijk. Handig toch?

Ik heb ook en vraag kan ik het geluid van iPhone zoals YouTube dan ook via de HEOS soundbar laten lopen

Wat moet ik doen? Ik heb denk iets verkeerd gedaan en dingen uitgezet omdat ik om de zoveel seconde reclame kreeg van apps..ma nu werkt me geluid nie meer bij you youtube of muziekspeler of bij me beltoon kan iemand me aub helpen ?..