Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Geen geluid bij Samsung TV op Onkyo receiver?


12 maart, 2020, Categorie:

Goedemorgen,
 
Namens mijn ouders zou ik graag wat hulp kunnen gebruiken, daar ik er ook niet uitkom.
 
Zij hebben een nieuwe Samsung QE55Q90R Qled 4K TV waarbij ze geen geluid krijgen in combinatie met een Onkyo TX-NR609 receiver. Voorheen met een andere TV was het geen probleem. 
 
Set up:
Een horizon box van Ziggo is met HDMI aangesloten op de Samsung TV op poort 3 (ARC). Vervolgens is de TV aangesloten met een optische kabel op de Onkyo receiver op digital in poort. We krijgen echter op geen enkele manier geluid. 
 
Wat hebben we geprobeerd:
– Naar mijn weten alle instellingen op zowel tv als receiver doorlopen.
– Andere HDMI-poorten en kabels geprobeerd.
– Andere optische kabel geprobeerd. 
– Alle firmware up-to-date.
– Eerst met HDMI-kabel vanaf de Horizon box aangesloten op de receiver en vervolgens de receiver weer met HDMI aangesloten op de TV. Hierbij viel het beeld weg en kregen we een foutcode. Alsof het signaal niet sterk genoeg is om door te geven. 
 
Hopelijk kunnen jullie mij (lees als: mijn ouders) hierbij helpen!?

Antwoorden

Beste,

De q90r is een lastpak in het herkennen van externe(oudere) toestellen . Wat ik zou proberen is de Q90r volledig resetten dus alles terug naar fabrieksinstellingen. receiver op hdmi arc aansluiten en eventueel andere apparaat (xbox- ps4 – blu-ray of mediaspeler) op receiver aan te sluiten en zien waar de fout zit.

Geen garantie op succes alles heeft te maken met de hdmi edid die anders ingedeeld is op verschillende apparaten en daarbij comptabiliteitsproblemen veroorzaakt. Heb hetzelfde probleem gehad met een Zidoo x20 pro en een Q90r ( is ook een slechte match ) .

Succes !

Waarschijnlijk heb je de geluids uitgang van je tv op tv luidspreker staan, dit moet bij Samsung op optisch staan.

Anders via HDMI, de HDMI ARC ingang van de tv naar de output ARC van de Onkyo.

In het menu van de tv anynet CEC aanzetten. Dan in het geluidsmenu ontvanger selecteren.

Ook deze manier kan.   Succes,

Audiofreak1

 

Beste,

Wat ik er ook bij heb vergeten te vermelden is bij instellingen algemeen – beheer externe apparaten – hdmi 3 aan of uit vinken . Normaal is het aan vinken dit is om de hdr 10 bit functie te activeren (deep color) en het apparaat herkennen . Probeer deze functie met aan of uit zo kan je zien of er iets verandert in je geluid .

Succes !