Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Geen geluid bij afspelen blu-ray?


23 november, 2015, Categorie:

gisteren heb ik een nieuwe blu-ray dvd gekocht

bij het afspelen (harman kardon blu ray speler) kreeg ik wel beeld (samsung 4K tv) maar geen geluid (samsung HD750 soundbar)

de dvd speler zit via HDMI aan de TV verbonden en via een optische kabel speelt de tv het geluid af op de soundbar.

hoe kan het dat bij de ene Blu-ray het geluid wel afspeelt en bij de andere blu-ray niet?

of heb ik zoiezo iets anders nodig zodat ik het geluid wel kan afspelen

Antwoorden

Is het dus bij de ene Blu-ray wel en de andere niet? Dat zou wel heel apart zijn namelijk. In eerste instantie moet je even kijken naar de instellingen; hoe wordt het geluid van de speler uitgestuurd? Via hdmi of optisch?

Instelingen heb ik naar gekeken en kan op de blu-ray speler niets selecteren

heb alleen de ggewone hdmi kabel die naar de tv gaat verder niets

Of moet ik een andere hdmi kabel hebben die ook geluid Uitstuurd?

 

alvast bedankt weer

Speel even met je geluidsinstellingen op de tv, wat voor signaal gaat er van de optische kabel naar de soundbar, met die instellingen moet je testen. Staat op de soundbar de ingang op optisch?

 

Hallo, wie kan me helpen?

Heb hetzelfde probleem.

Soundbar optisch / HDMI naar de tv aangesloten.

Blu ray via HDMI aangesloten naar de tv. Ontvang wel beeld, maar geen geluid. Alle opties mbt geluidsinstellingen geprobeerd, maar zonder succes!

Hoor het graag!!!!!

groet

Harman Karton is het probleem, het aantal probleemgevallen met dit merk zijn enorm. Wat bij andere merken wel gewoon goed werkt is bij dit merk vaak een vraag. Dat het nog steeds verkocht wordt is mij een raadsel.

Als ik het me goed herinner is de capaciteit van de optische Toslink kabel beperkt. Zou je met een optische kabel niet verwachten, maar is wel zo. Daardoor kunnen geluidsformaten die te veel data (bandbreedte) bevatten niet via deze kabel van Tv naar Receiver/soundbar gestuurd worden. Waarschijnlijk zal een bluray met 7.1 Master Audio het dus niet doen terwijl eentje met een ” eenvoudige” DTS 5.1 het wel doet.

Een oplossing voor een systeem met soundbar zou ik niet direct weten. Als je een aparte receiver hebt, heb je wat meer mogelijkheden.

Toch nog even teruggezocht en dit gevonden:

Toslink/SPDIF geeft een signaal “to an AV receiver that can decode two channels of uncompressed lossless PCM audio or compressed 5.1/7.1 surround sound such as Dolby Digital Plus or DTS-HD High Resolution Audio. Unlike HDMI, TOSLINK does not have the bandwidth to carry the lossless versions of Dolby TrueHD, DTS-HD Master Audio, or more than two channels of PCM audio.”

 

Ik heb dit probleem nu ook, blu Ray via HDMI naar tv.optische kabel maar soundbar.

alles is Samsung en heb wel geluid bij gewone televisie.

wel beeld bij blu-ray maar geen geluid

Het maffe bij mij is dat de bonus stukken wel op de soundbar te horen zijn, maar de film dus niet. Alle aansluitingen nagekeken. opnieuw opgestart, zowel tv als soundbar en blue ray. Ik snap er echt helemaal niets meer van.

Mirjam

opgelost. extra’s was in dolby 5.0 en film in 7.1 Dat pakte mijn tv/soundbar dus niet. Dvd van de film is wel in 5.0