Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Geen beeld via HDMI, maar wel geluid naar TV via AV receiver?


13 december, 2017, Categorie:

Beste,

Ik zal proberen om mijn issue zo goed mogelijk te omschrijven. Ik heb een Pioneer AV receiver, model VSX-323. De PS4 is aangesloten normaal gesproken op de GAME ingang via een HDMI kabel. Zo gaf hij altijd beeld en geluid (surround) door naar de Samsung TV. Gisteravond stond de radio aan en zette ik de TV aan, de receiver op GAME en de console aan. Ineens had ik geen beeld, wel hoorde ik het geluid over de speakerset. Meestal helpt het om bij problemen de receiver even aan en uit te zetten met de AB. Dat deed ik dus als eerste. Toen kwam er meteen een tweede issue bij. De receiver ging niet meer aan met de AB. Ook de power knop indrukken op de receiver zelf ging niet. Uiteindelijk bij puur toeval ontdekt dat als ik de power knop enkele seconden ingedrukt hou (gaat dan herhaaldelijk tikken), dan gaat die wel weer aan. Dit is dus niet zoals het hoort.

Wat ik al gevonden of geprobeerd heb:

– Receiver gaat alleen nog maar aan door de powerknop handmatig ingedrukt te houden.
– Receiver gaat wel normaal uit met de power knop op de AB, maar niet aan. De power knop op de AB ingedrukt houden werkt niet. Ik hoor dan wel meerdere tikkende geluiden, maar hij gaat dan niet aan op deze manier.
– Geen beeld via GAME input (HDMI), wel geluid
– Andere HDMI kabels tussen console en receiver en tussen receiver en TV geprobeerd, zelfde verhaal.
– Stekker uit receiver gehaald en na 30 seconden weer aangesloten, geen succes. Op ander stopcontact aangesloten, ook geen succes.
– PS4 geeft wel beeld en geluid als ik deze rechtstreeks op de TV aansluit. Ook geeft de receiver geluid via SAT/CBL source (zonder surround uiteraard).
– Handleiding doorgenomen, maar geen oplossing bij troubleshoot gevonden. Onder andere gecontroleerd of er geen kabels tegen het achterpaneel hingen etc.
– Als GAME source gekozen is, brandt HDMI constant rood, knippert dus niet. Voor zover ik dit via google heb kunnen vinden, is dit juist normaal.

Ik hoop zo voldoende info te hebben gegeven. Zelf ben ik totaal niet technisch. Mocht iemand weten hoe ik dit kan oplossen, dan zou dat super zijn. Of wellicht heeft iemand nog andere suggesties qua troubleshoot. Overigens vraag ik mij ook het volgende af: in de handleiding staat dat surround via alle sources zou moeten werken, dus ook via SAT/CBL. Echter is dit in de praktijk niet het geval. Als ik auto surround knop indruk, dan zet de receiver het geluid automatisch op Stereo. Ik kan dan wel via een andere knop handmatig op dolby pro logic zetten, maar dan is het geluid hetzelfde als extended stereo, soort nep surround dus.Mocht er een manier zijn om dit alsnog surround te krijgen, zodat ik dit tijdelijk zo kan doen, dan hoor ik dit ook graag.

Alvast bedankt voor je hulp en tijd.

Vriendelijke groet,

Simon.

Antwoorden

Dank voor de uitgebreide situatieschets. Je hebt inmiddels het nodige geprobeerd lees ik. Als ik je verhaal zo lees lijkt het of de receiver in beveiliging schiet. Wellicht zijn er problemen met het HDMI-board? Over je vraag mbt “autosurround”: weet je zeker dat er daadwerkelijk surroundgeluid wordt aangeboden?

Andere lezers worden van harte uitgenodigd om mee te denken 🙂

Beste,

Ziet er een hardware probleem  uit , zal op het eerste zicht weinig aan te doen zijn behalve de technische dienst van Pioneer te raadplegen.

Succes zou ik zeggen want naar eigen ervaring zijn ze niet van de vriendelijkste soort.

 

Mvg,

Thanks voor de antwoorden. Ga vandaag even testen zonder aansluitingen,  maar vrees dat het ding niet meer goed is 🙁