Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Geen 4K via Netflix tv app?


14 januari, 2020, Categorie:

Goedemiddag,

Onlangs hebben wij een Samsung TV  (UE55RU7172) gekocht.

Met een HDMI/ARC kabel een verbinding gemaakt tussen de Onkyo Receiver TX-NR636 (HDMI ARC OUT) en de Samsung TV (HDMI 3) (hdcp2.2 ARC).

Aangezien wij in het buitengebied wonen (op ons adres is een DSL analoog aansluiting), hebben we in de hal (bij de meterkast) de KPN Experiabox met een Lankabel aangesloten op een 4G Modem. De internetsnelheid is nu beduidend hoger geworden dan voorheen. Van 15 mbps naar 60 mbps. De Experiabox is overigens in de hal met een Lankabel verbonden met een draadloze verbindingsset / adaptor in een geaarde wandcontactdoos.

Wanneer ik via de tv App draadloos Netflix wil kijken, geeft de check netwerkcontrole/controle verbindingssnelheid van Netflix een verbindingssnelheid  van boven de 60 mbps aan. Dit zou toch voldoende moeten zijn voor een goede 4K ontvangst? Het vreemde is wel dat bij de check netwerkcontrole/controle verbindingssnelheid de snelheid naar 45 mbps gaat zodra de tv met een Lankabel  is aangesloten op de draadloze verbindingsset/adaptor in de woonkamer.

Het valt ook op dat wanneer ik UHD Netflix  films (bedraad) afspeel via de KPN  tv ontvanger(geen 4k abonnement, dus UHD) (Lankabel uit de dvs / adaptor naar tv ontvanger KPN, HDMI kabel van de tv ontvanger van KPN naar Onkyo receiver en vanaf daar met HDMI/ARC kabel naar de Samsung TV) het UHD beeld net zo scherp lijkt te zijn  als het “4K beeld” van de Netflix tv app.

4K uitzendingen via de Youtube App zijn overigens wel een heel stuk scherper.

Zowel bij de helpdesk van Netflix als van KNP kom ik echt geen stap verder. Een 4K check op afstand kan niet. Mijn vraag of ik voor iets betaal wat ik helemaal niet geleverd krijg kunnen ze niet beantwoorden. Het enige wat er telkens wordt gezegd is dat in mijn profiel de instelling voor afspelen, gegevensverbruik op hoog gezet moet worden.

Ik zal ongetwijfeld iets niet goed doen. Wat zou ik moeten veranderen om wel 4K signaal te krijgen. Een instelling in de tv, in de versterker of in  de tv-ontvanger? Of de verbindingssets er tussen uit en de DSL lijn, router en 4G Modem naar de woonkamer verplaatsen? Of een ethernet kabel van 15 meter vanuit router (of vanuit 4G modem) uit hal rechtstreeks aansluiten op de tv in woonkamer?

Wie zou mij kunnen helpen? Dat zou erg fijn zijn.

Hoor graag,

Groeten,

Les Sterk

 

Antwoorden

Er zit veel te verlies op allerlei tussenstations op uw draadloos netwerk het bewijs is er wanneer uw iets bedraadt  afspeelt het wel goed lukt. Beste manier is nog altijd internet kabel tussen tv en modem.

Succes !