Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Geeft een subwoofer in standby stand trillingen door die voelbaar zijn door buren?


14 maart, 2020, Categorie:

Sinds kort hebben wij een soundbar met subwoofer in onze woonkamer staan.

De buren zeggen gek te worden van de trillingen van onze subwoofer. Zij hebben last van deze trillingen op tijden dat hij uit staat (in standby).

Is dat mogelijk?

 

 

 

 

Antwoorden

Ik kan natuurlijk niet zien wat jouw subwoofer in z’n vrije tijd (standby) doet, maar het lijkt me zeer sterk. Je kunt het zelf testen door hem er in standby iets lichts voor te houden (bij de woofer zelf). Een stukj papier, een krant, wat stof. Als het beweegt dan doet de subwoofer iets. Maar dan nog, als jij hem niet hoort lijkt het me heel sterk dat de buren hem horen.

Als een subwoofer aan staat, kan het zijn dat de trillingen door ons niet voelbaar zijn.  Echter, onder de grond door naar de buren toe kunnen zij wel last hebben.

Het lijkt mij ook vreemd dat ze wat voelen, omdat de trillingen worden veroorzaakt door geluid..

Ik zal morgen je tip uitproberen, bedankt!

 

Kan je wel adviseren om de subwoofer te ontkoppelen. Bijvoorbeeld met de “SVS SoundPath” Deze werken met bijna alle subwoofer modellen. Het helpt om vloer- en muurtrillingen te voorkomen/verminderen. Dus zo ook om klachten van buren te voorkomen. Tevens komt het ook het geluid ten goede 😉

Er zijn ook andere manier om subwoofer te ontkoppelen. Speciale matjes waar je de sub op kunt plaatsen. Zelf gebruik ik al jaren de “SoundPath” En geen last dat er iets gaat trillen/resoneren.

Wij wonen vrij dus gelukkig geen last van buren die kunnen gaan klagen 😀

 

Edit: lijkt mij sterk dat zij last kunnen hebben als de sub uit staat. Dus niks doet. Trek anders de stekker er eens uit en klagen de buren dan ook nog. Kan best zijn dat trilling elders vandaan komen 😉

Maar heb je hem aanstaan. Ontkoppel de subwoofer van de vloer.

Vannacht op verzoek van de buren de stekker eruit gehaald.  Geen terugkoppeling gehad helaas.

De subwoofer staat al op een isoleerplateau die zij voor ons hebben gekocht. Werkt dat hetzelfde als jouw genoemde svs soundpath?

Groeten, Larissa

Dat weet ik niet. Er zit nogal verschil tussen de diverse merken en hoe je de sub erop hebt staan. Beetje goede mat of voetjes zijn aardig aan de prijs. Auralex Subdude svs soundpath

Wat voor vloer heb je. Laminaat, vloerbedekking, tegels etc….. Bij laminaat zie je wel eens dat men deze strak tegen de muur heeft liggen. En zo de trillingen de muur in kunnen  gaan. Controleer of je de vloer zwevend hebt liggen.

Google zoek opdracht waar je nodige informatie zult vinden 😉

subwoofer ontkoppelen van vloer

ik heb een Rel sub die geplaatst is op een mooie tegel van graniet met viltjes onder geplakt. Onze ondergrond is parket met een gelijmde onder parket op de betonnen vloer.

Dit was om een beter geluid te krijgen en dat werkt. Onderburen heb ik niet maar ik merk zelf geen trillingen in onze parket en nog geen klachten van onze buren die naast ons wonen.

Misschien een idee.

Aangezien mijn buren geen terugkoppeling/reactie geven of de stekker eruit helpt, ga ik er verder geen energie meer in stoppen.

Bedankt voor alle reacties, ik ga verder kijken (en luisteren 😁) naar mijn film op Netflix.

 

 

Een antwoord toevoegen