Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Filmgeluid van PC via TV naar Home Cinema?


13 september, 2014, Categorie:

Film die ik op mijn pc heb staan wil ik graag kijken op mijn Panasonic Viera Smart tv. Het beeld gaat via HDMI en dat is geen probleem, alleen het geluid wil ik via mijn Blueray HCS laten lopen en dat lukt mij niet. Ik heb al een optische kabel  geplaatst van mijn tv naar mijn HCS, die overigens ook van Panasonic is. Het tv-geluid,van bijvoorbeeld Youtube, krijg ik ook niet over mijn HCS. Wanneer ik de HCS uitschakel heb ik wel geluid op mijn tv.

Verder gebruik ik ook digitale tv van UPC.

Wie kan mij helpen??? Groetjes Patrick.

Antwoorden

Hoi Patrick,

Krijg je wel geluid op je tv als je de pc aansluit? En, heb je al een losse audiokabel tussen de pc en de home cinema set proberen te leggen?

Het kan zijn dat de tv het audiosignaal van smart tv en externe bronnen niet doorstuurt via de optische kabel. Het beste kun je dus een losse kabel leggen tussen de pc en de home cinema set.

Overigens kun je ook nog even checken of de audio van je pc wel uitgestuurd wordt via HDMI. Dat is dan afhankelijk van je antwoord op de eerste vraag.

Hallo Martijn,

 

Als ik mijn pc op de tv aansluit via HDMI heb ik gewoon geluid via mijn tv boxen. Ik moet dan wel mijn HCS uitzetten.

Als ik muziek op via youtube wil beluisteren doet deze het ook niet via de HCS wel via gewoon de tv boxen.

De HCS zit met een HDMI(ARC)kabel op de tv aangesloten.

Digitale tv van UPC en dvd kijken gaat wel via de HCS .

Groetjes, Patrick.

En met een optische of analoge audiokabel van de tv naar de set krijg je het geluid van YouTube of de pc ook niet over de set? En, de decoder e.d. zijn direct zelf qua audio aangesloten op de set?

Hallo,

 

nadat ik de vorige mail had verstuurd ben ik nog eens diep in het menu van mijn blue ray HCS gedoken en heb wat instellingen veranderd!!!!!

Wat denk je,……alles werkt nu via de HCS. Pffffffff.

 

Wel wil ik je bedanken voor de hulp.

MVG, Patrick.