Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Eindversterker van marantz?


19 januari, 2014, Categorie:

beste Martijn ik heb de sr5003 receiver van Marantz in mijn homecinema en de rest is ook van het zelfde merk over het geluid ben ik best tevreden maar ik zou graag een eindversterker bij de 5003 zetten  ook van Marantz krijg ik hier door een beter of voller geluid mee of kan ik ook een stereo eindversterker er bij zetten de rest bestaat uit de vm1 luidsprekers van b&w en de rel t5 subwoofer  de bekabeling is van de hul en audio quest  wat zou u mijn aan raden  met vriendelijke groeten jo Boreas.

Antwoorden

Poeh.. dat vind ik echt iets persoonlijks. Ik ben er bijvoorbeeld zelf helemaal niet van om voor- en eindversterker te scheiden in twee apparaten. Maar, ik zou het verschil gewoons gaan beluisteren in een hifi-zaak. Dat is de beste oplossing.

aan Martijn  bedankt voor het snelle antwoord  maar hoezo ben je er geen voorstander van .ik ga zeker luisteren die persoon die mij de set opnieuw had ingeregeld had mij dit ook aan geboden wat mij wel dan verbaast is dat Marantz  deze eintversterkers niet voor niets maakt . wat is je mening van de vm1 en de rel t5 wat er bij staan altijd mooi om een mening van andere te lezen groet jo Boreas trouwens dit is een leuke side als ik nog vragen heb zal ik ze zeker stellen.

Ik ben er heel eerlijk in dat voor de ruimte die ik heb en de apparatuur die ik heb (B&W CM-serie) het verschil niet bijzonder groot is. Ik denk dat je dat pas echt gaat merken bij een groter systeem en een grotere ruimte. 

Met de speakers die je noemt heb ik helaas geen uitgebreide ervaring, maar dat zijn qua specs en wat ik lees van anderen prima speakers. 

bedankt voor je mening ik ga luisteren  en dan oordeel ik wel of ik het verschil hoor.werder heb ik nog een vraag ik heb de center luidspreker vlak boven de tv is dat een probleem ze zeggen onder of boven de tv.groed jo boreas

Nee, dat is geen probleem als je deze ook wat neer beneden richt. Het is met name een probleem wanneer je zelf merkt dat het geluid niet vanuit het midden van je systeem/tv komt. Als dat wel het geval is dan is het prima.

aan Martijn ik heb mijn front luidsprekers de vm1 van b&w op statieven staan op oor hoogte klinkt prima maar mijn surround luidsprekers hangen 1o cm hooger is dat geen probleem  om dat de statieven voor deze serie niet meer worden gemaakt helaas.waar zou ik ze als nog kunne uit halen op markplaats waren ze niet meer te krijgen al vast bedankt voor de moeite groet jo Boreas.

Nee, dat is geen probleem. Is bij mij ook. Als ze maar niet echt direct achter je oor staan.

aan Martijn ik wil in de toekomst muziek gaan streamen maar heb er geen ervaring mee klink streaming nu beter als een cd of is dat het zelfde ik heb een Marantz sr 5003 receicer met een hdmi ingang over de receiver is ongeveer 5 jaar oud  of zijn er nog andere mogelijk heden groet jo Boreas.

Hoi Boreas,

Lees ons artikel over High Resolution Audio eens. Het ligt eraan welke dienst je gebruikt maar er is al veel beschikbaar in echt hogere kwaliteit.

aan Martijn ik heb een Marantz ud 5005 blu/ray sacd  speler nu ben ik op zoek naar sacd van pop artiesten bij welke side moet ik zijn om ze te kunnen bekijken . ik heb de Marantz met een hdmi kabel naar de receiver en een hdmi kabel naar de tv  heb ik nog andere kabels nodig om sacd/s af te spelen.  groet jo boreas