Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Eerste keer in werking stellen home cinema?


5 juni, 2016, Categorie:

hoi iedereen,

het is de eerste keer dat ik de volgende toestellen wil aansluiten en wil weten wat de precieze volgorde is en aan welke problemen kan of mag verwachten

lg-  930v televisie oled-

denon av-versterker x4200w

denon blu ray dbt-3313ud

play station 4

en een digibox

ik  zou dit alles via hdmi willen aansluiten,zou alles simpel en zonder problemen moeten verlopen…

is er een bepaalde volgorde dat ik moet gebruiken om deze toestellen in werking te stellen om geen chaos te veroorzaken:)of speelt dit geen rol en kan ik alles tegelijk doen

bij denon lees ik ook dat er een pure direct verbinding is om een beter geluid gegeven,moet ik dit gebruiken of is hdmi voldoende

indien ze vragen om updates deze direct laten uitvoeren of er toch mee wachten

indien er nog andere zaken zijn waar ik moet op letten,steeds welkom…

alvast bedankt voor jullie hulp

mvg

marc

Antwoorden

Sluit zoveel mogelijk randapparatuur aan op de receiver via hdmi. Indien niet mogelijk gebruik dan optisch/coaxiaal.

De receiver heeft 1 of 2 HDMI uit, gebruik er 1 om naar de TV te gaan. Laat verder alle in ook outs op de TV voor wat ze zijn.

Met de receiver schakel je beeld en geluid, en geluid gaat over de speakers. Nadeel van deze manier van aansluiten is dat de receiver aan moet. Standing passtrough schijnt mogelk te zijn, maar bij mij werkt heet  niet.

Anders moet er een aparte hdmi van bv ontvanger naar tv. Meeste mensen laten dit voor wat het is vanwage de zeer slechte geluidsweergave van platte TV’s.

Bedankt Pete,

dat de receiver dan ingeschakeld blijft is geen probleem voor mij

wat bedoel je met standing passthrough?

en met ontvanger bedoel je kabelontvanger(digibox)

de bedoeling is dat al het geluid steeds via de boxen gaat

misschien als er audio of radio word afgespeeld dat het alleen via de frontboxen gaat en voor film via alle sprekers,maar misschien is dit niet mogelijk…

Moest zijn STANBY PASSTHROUGH. Deze tablet corrigeert alles wat ik intik. Betekent dat sommige receivers in uit stand TOCH een signaal doorgeven naar de TV. Maar zoals jij het gaat aansluiten heb ik, en de meeste mensen hier, ook. Zelfs het journaal klinkt prettiger. Die kleine speakertjes van de laatste generaties TVs klinken heel vermoeiend en galmen tegen de achterwand aan.

Via de receiver is echt de moeite waard. Standby passtrough is voor mense die totaal GEEN belang hechten aan geluid bij een reguliere uitzending. Ik dacht dat het bij mij zou werken maar ik was toch niet van plan het te gebruiken. Kan ook niet. TV heeft geen speakers.

ik heb hetzelfde voor met auto.correctie,moet steeds alles 2 keer herlezen:)

dan had ik het toch goed begrepen

heb je enig idee of er voordeel is met een Pure Direct verbinding,of is dat tweede keus na HDMI

Pure direct verbinding? Ik ken wel de pure direct audio modus. Gebruik hem niet omdat dat in mijn geval niet goed klinkt. Gebruik wel direct voor films. Loudness word dan overgeslagen. Toon regeling ook, maar die staat bij mij op 0. Gebruik voor stereobronnen ALTIJD dts:neo music, omdat ik dan de sub en cent re benut.

Maar bedoel je dit of heb jij een alternatieve verbinding voor HDMI?

Inderdaad,ik had het verkeerd voor en verwisseld met denon link voor van bluray naar versterker te gaan