Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Een toekomstbestendig av systeem voor het hele gezin?


20 december, 2014, Categorie:

Allereerst mijn complimenten voor deze website, waardoor ik als homecinema dummy op weg ben geholpen! Ik ben van plan (in een rustig tempo) een systeem met losse componenten aan te gaan leggen dat mijn hele gezin met opgroeiende kinderen/pubers gaat voorzien van audio/video, op verschillende plekken in het huis. Ik ben (nog) niet geinteresseerd in een cinema systeem met surround geluid want zo’n belangrijke rol speelt de tv gelukkig niet. Mijn belangrijkste eis op dit moment is dat iedereen eenvoudig muziek kan streamen via spotify of pc/nas naar zijn/haar eigen kamer, via een zeer gebruiksvriendelijke app.

Op basis van jullie site denk ik nu dat ik dan maar moet beginnen met een receiver. Daar kan ik dan tzt een (smart) tv, blu-ray speler en speakers bij kopen voor de woonkamer. Maar welke receiver is daarvoor voldoende toekomstbestendig? Mijn budget is ca 800 euro

mvg,

Paul

 

Antwoorden

Dank voor het compliment Paul!

Eerst een vraag; hoe wil je precies de audio van Spotify of een NAS naar elke afzonderlijke kamer krijgen? Ik denk wellicht eerder aan een Bluetooth/Spotify speaker in elke ruimte, zoals bijvoorbeeld de Philips Spotify-speakers of de Denon Heos. Deze zou je ook nog kunnen koppelen.

Als je dit namelijk met een receiver doet kom je alsnog het probleem tegen dat je wellicht een tweede of derde ruimte kunt koppelen maar veel meer dan dit niet. Daarbij ben je dus altijd afhankelijk van de receiver die in één ruimte staat.

Voor een home cinema-systeem is een receiver wel degelijk een goede optie en dan zou je een apparaat als de Denon Heos Link kunnen koppelen om ook de receiver aan het netwerk van speakers te koppelen. Op deze manier krijg je muziek door het hele huis.

Succes!