Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Een extra actieve speaker verbinden met een bestaande Homecinema installatie?


3 maart, 2017, Categorie:

Beste

1° Kan ik een extra actieve speaker in verbinding brengen met mijn Homecinema installatie?

2° Ik heb een Pioneer VSX-S510 receiver en die heeft geen WiFi of Bluetooth. Dus moet ik dan ook nog eens een zender hierop aansluiten.
Kan dit op één van de uitgangen van de receiver? Zo ja welke? Zeker niet op de uitgang hoofdtelefoon, want dan heb ik geen geluid meer via de speakerinstallatie.

3° Raad u bepaalde speakers aan?

 

Met vriendelijke groet

 

Jacques Vanhaeren

Antwoorden

Hallo Jacques,

Het is mogelijk om op jouw Pioneer een losse bluetooth audio ontvanger aan te sluiten. Je koppelt dan dmv een optisch of coaxiaal digitale kabel de versterker en de ontvanger aan elkaar en gebruikt daarvoor de optische of digitale ingang op de versterker. Vervolgens kies je op de versterker de overeenkomstige bron. In jouw specifieke situatie kies je indien je een optische kabel gebruikt  “TV” en bij gebruik van de coaxiale variant “CD”. Wat je ook kunt doen is gebruik maken van de BT-100 of AS-BT200 adapter van Pioneer zelf. Die sluit je dan aan op de adapterpoort van je versterker.

Ik ga er even van uit dat je je muziek ook wilt horen in een andere ruimte gezien je vraag vwb een extra (actieve) speaker aansluiten. Dit kan als je een 3.1 opstelling maakt. Kijk even in je handleiding voor het aansluitschema. Even voor de duidelijkheid: de pre-out die je op de achterkant van je versterker ziet is om een losse voorversterker aan te sluiten voor je surround-back kanalen.

Aankooptips voor speakers kan ik weinig over zeggen. Deze vraag is ietwat breed. Wellicht vind je deze serie op YT van onze collega’s van Hifi.nl interessant?