Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Een 4k tv of een even dure full HD?


19 juni, 2014, Categorie:

Mijn vraag is simpel.  Ik geef in mindere mate om extra functies (lees smart tv) maar des te meer om goede en soepele, snelle beeldkwaliteit. Wat is dan beter? Laten we stellen dat ik 2000 euro ter beschikking heb. Is het dan beter om een 4K tv te kopen of toch een high end full HD tv. Ik hoop dat iemand een heel helder antwoord heeft waar geen speld tussen te krijgen is.

 

alvast bedankt.

Antwoorden

Dat is echt afhankelijk van wat je wilt. Voor zo’n 2000 euro krijg je bijvoorbeeld de zeer goede HU7500 4K UHD tv van Samsung maar voor minder krijg je grotere en high-end full hd-modellen. Als 4K iets is waar je de komende jaren toch niet mee aan de slag denkt te gaan kun je prima voor een full hd-model kiezen. 4K is momenteel alleen via Netflix beschikbaar, in de vorm van twee series. Ik verwacht niet dat we binnen twee jaar veel content beschikbaar hebben zoals full hd nu, zeker niet via normale tv-kanalen.

Je wilt een antwoord waar geen speld tussen te krijgen is maar het is en blijft persoonlijk. Als je het budget hebt en een tv kiest die ook op full hd uitstekend presteert zou ik daarvoor gaan. Als 4K je niet bijzonder veel boeit dan zou ik gewoon een topmodel full hd tv kiezen.

Ik zou voor UHD gaan want die schaalt het Full HD beeld 1080i nog eens op, dus een veel beter plaatje op alle zenders die Full HD 1080i geven. Ik heb zelf de LG 49UB850V gekocht super scherp tv beeld. Prijs nu rond de 900,00

 

Succes ermee