Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

DVD’s spelen niet of niet volledig af op mijn blu-ray speler van Samsung?


13 juni, 2017, Categorie:

Ik heb een Blu-rayspeler van Samsung, type BD-H6500. Tot mijn verbazing heb ik inmiddels 5 DVD’s proberen af te spelen en stopte de speler er meteen mee, of stopte hij na circa een uur spelen of iets langer. Het gekke is dat het in alle gevallen gaat om dvd’s die in 2016 zijn uitgebracht. Nog gekker is dat de dvd’s op mijn computer (Apple) wel zonder problemen te bekijken zijn en een van de desbetreffende dvd’s bij de buren ook gewoon afgespeeld kon worden, op een oude Pioneer dvd speler. Wat kan er aan de hand zijn?

Antwoorden

Hallo Molanus,

Vervelend natuurlijk dit probleem. Dit zou kunnen duiden op een defect, maar ook aanwezige software die dwars zit. Blu-rayspelers zitten tegenwoordig vol met maatregelen om piraterij tegen te gaan. Mijn gevoel zegt dat je het daar in moet zoeken. Of er een oplossing is mocht dit zo zijn? Geen idee. Wellicht is het mogelijk om het apparaat van andere firmware te voorzien.

Beste,

Proberen naar laatste firmware up te graden , lukt het dan nog niet gewoon terug sturen die handel .

Zeer zeker software of zelfs hardware fout. Laser die de data van de dvd  niet kan lezen door veel te nauwkeurig  afgesteld  te zijn dwz weinig of geen foutmarges toe te laten.

Mvg,