Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Dvd streamen vanaf nas, welke home cinema set te kopen?


10 oktober, 2013, Categorie:

Hallo, ik ben op zoek naar een home cinema set welke ik kan gebruiken om dvd’s (mpeg2) te streamen vanaf mijn nas. Ik heb een Samsung UE46F8000 tv. Voor de set had ik dan ook een Samsung HT-F9750W op het oog. Die speelt verschillende discs af en verschillende video formaten. Nu vraag ik me af of ik dvd video bestanden kan afspelen door ze te streamen over het netwerk. Als dat niet kan zou het dan mogelijk zijn om mijn dvd back-ups als ISO/image op te slaan zodat ze toch zijn af te spelen. Of zou ik hiervoor dan een extra media speler er tussen moeten zetten? Wie kan advies geven over deze set of een andere set om dvd’s over het netwerk te kunnen kijken? Alvast bedankt.

Antwoorden

Hiervoor moet je even per set op de website van de fabrikant kijken. Dat durf ik zo ook niet te zeggen. Wat ik echter zie is dat veel standaard sets dit niet ondersteunen waardoor je al snel op een mediaspeler uitkomt. 

Beste Martijn,

bedankt voor je snelle reactie. Zelf heb ik een tv die dat wel ondersteund. (Sony Bravia) vandaar dat ik hoopte dat er ook home cinemasets zijn die dat ook kunnen. Wie weet na een slimme firmware update. Heb je nog advies over media spelers? (Met het oog op de geschetste situatie)

Nogmaals bedankt.

 

Met vriendelijke groet, Arno

Ik heb helaas van mediaspelers niet heel veel verstand, maar Sony en Western Digital hebben leuke apparaten. Als je het high-end wilt doen is Marantz een goede keuze.

Aha e en relativt ny le4sare men ge4rna en fmritada rescension av banorna. Har oxe5 ff6rste5tt att ni anordnar vissa spelkve4llar pe5 Live och som inbiten CoD-fan/spelare (iaf Modern Warfare och frame5t samt nya MoH) se5 hoppas jag det dyker upp ne5gon CoD-tema kve4ll:) ne5gon ge5ng framf6ver. Nu e bloggen bokme4rkt och ska he5lla utkik!:)Av det jag le4st och skummat igenom se5 gillar jag bloggen och bra att visa upp dels skf6na CoD-klipp:) men viktigare visa att me5nga tjejer/kvinnor oxe5 e4r lika fanatiska ne4r det ge4ller gaming. Keep it up!