Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

DVD kleuren via component?


15 maart, 2017, Categorie:

Geachte redactie,

Graag wil ik gebruik maken van uw kennis onder u.

Waar het om gaat is het volgende:

 Onlangs heb ik mijn Hifi installatie vernieuwd. Dat wil zeggen er is een Samsung SUHD 4KTV, Bowers &  Wilkins vloerstaanders en een Denon AVR X3300W receiver aangeschaft.

Reeds in bezit een Ziggo Horizon mediabox, Yamaha CD speler, Pioneer DVR 433h DVD recorder. En als extra speakers, surround satellieten met een actieve  B&W ASW610 subwoofer. De receiver is het hart van het geheel en samen werkt het prima.Het enige wat niet goed werkt is het afspelen van een DVD. Wat ik ook probeer het lukt maar niet. De weergave van de kleuren zijn overwegend geel groen. Maar het geluid daarentegen is uitstekend.

De koppeling tussen de receiver en de DVD recorder komt tot stand d.m.v. een Tara Labs component kabel. Dit komt door het feit dat op de recorder geen HDMI aansluiting aanwezig is. Een scart verbinding is geen optie( geen mogelijkheid op TV of receiver).

Ter informatie wil ik nog dit melden; ik ben nog in het bezit van TV waarop wel een scart aansluiting mogelijk is. Hierdoor kon ik controleren of de speler goed werkt met correcte kleuren. En daar gaat het goed qua beeldweergave.

De instellingen van de recorder staan op video omdat er alleen maar een keuze is uit Video, S-video en RGB.

Bij elke wijziging van de aansluiting tussen de DVD en receiver wordt de voeding eraf gehaald.

De aansluitingen zijn als volgt:

TV doormiddel van een one connect box HDMI (ARC) met receiver(ARC).

TV aangesloten met een LAN verbinding i.v.m. streaming vanaf de PC.

Mediabox verbonden met een HDMI aan de  receiver.

CD speler aangesloten d.m.v. een optische verbinding.

DVD speler verbonden met een Tara Labs  component kabel (beeld) en optisch (geluid).

Receiver ook aangesloten met LAN voor een internet verbinding.

Op her internet komt mijn probleem  voor, echter dit zijn oplossingen uit het verre verleden.

Mijn vraag is of überhaupt deze combinatie, DVD recorder en de SUHD 4KTV, wel kan samen werken qua kleur verwerking.

Zoja, waarom dan  de verkleuring van geel groen.

Ik vergelijk het resultaat met een printer, is een basis kleur niet aanwezig dan komt wel een print uit maar de kleuren kloppen niet.

Natuurlijk is de makkelijkste weg om een nieuwe DVD/Blu-ray speler aan te schaffen met een HDMI aansluiting. Maar dit is niet mijn eerste opzet omdat de huidige recorder het nog prima doet.

Wellicht dat uw deskundigheid mij hierin kunt helpen.

Bij voorbaat dank.

H@ns

 

Antwoorden

Hans,

Met huidige opzet vrees ik dat je de kleuren moeilijk zal goed krijgen . Zonder hdmi(en zelfs met) op een suhd Samsung of andere 4k schermen  met dvd opzet is sowieso al een moeilijke klus. De verwerking van het video signaal gebeurt via de Denon meen ik te lezen uit je opzet en daar loopt het waarschijnlijk mis en zonder hdmi aansluiting zie ik dat niet recht te trekken naar mijn bescheiden mening.

Zelfs met de beste apparatuur en dito aansluitingen is het niet eenvoudig om van een dvd een deftig plaatje op je scherm te toveren. Alles hangt af van het bron materiaal maar als je dan vergelijkt met blu-ray en UHD disks dan is dit een snel eindigend verhaal. (zelf collectie van meer dan 1000 dvd’s).

Sterkte !

 

Hallo sir-oled,

 

Hartelijk dank voor dit snelle antwoord.

 Ik zal mij moeten neerleggen bij het feit dat, althans met deze DVD recorder, er een andere DVD/Blu-ray speler aangeschaft dient te worden voor het beoogde resultaat. En uiteraard zit er dan wel een HDMI aansluiting bij.  De aanwezigheid van Rood-Groen-Blauw mogelijkheid, vind ik,een beetje misleidend. Want een combinatie zoals ik het bij mij heb beschreven blijkt dan een moeilijke zaak te worden wat niet op elkaar afgestemd is. Terwijl die mogelijkheid wel wordt gesuggereerd. Nogmaals dank.