Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Hoe Dts of Dolby selecteren?


15 juli, 2014, Categorie:

hoi,

ik ben van plan om binnnenkort de denon avr x1000 en de harman kardon hkts 16bq aan teschaffen. hij onderdteunt alle dolby en dts surround drcorders zoals dts master audio hd en die van dolby, maar als ik een film in mijn blu-ray speler heb, en ik ga naar set-up en zie daar dan staan dts hd master audio 5.1. moet ik dan met afstandbediening op dat klikken en als ik de film start heb ik dan ook gelijk dts master audio ? of moet ik ook nog wat doen met mijn denon x1000 receiver ? en als ik b.v. een oude dvd kijk die 5.1 dolby digital heeft hoe moet ik dat dan doen, weet hij vanzelf als ik daar op druk dat hij dolby digital 5.1 moet aanzetten ? ik hoop dat u me graag zou willen helpen. om erachter tekomen wat ik vooraf van een film moet doen om 5.1 dolby of dts geluid tekeijgen.

mvg rein

Antwoorden

Hoi Rein,

Bedankt voor je vraag.

Je hebt zelf het antwoord al gegeven! 🙂

Je hoeft inderdaad niks anders te doen dan bij een Blu-ray in het menu de gewenste audio te selecteren. Zorg er echter wel voor dat de receiver voor de weergave van audio dan op ‘automatisch’ staat. Dan wordt automatisch het juiste audiosignaal gekozen.

oh hahah, dat wist ik helemaal nog niet !! dank voor u uitleg. weet u mischien toevallig hoe ii dat op automatische zou kunnen zetten op een denon ?

bedankt martijn !

gr rein

Hoi Rein,

Niet precies, maar dat moet heel eenvoudig zijn. Als het goed is kun je op de afstandsbediening het surround-formaat of audioformaat kiezen. Selecteer dan totdat je ‘auto’ ziet.