Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Draadloze achterspeakers LG set?


25 mei, 2015, Categorie:

Ik vind het geluid van mijn nieuwe LG 55 inch Ultra HD TV met eronder een sounbar + bas box nog steeds waardeloos. Hiervoor had ik een home cinema set en was ik wel tevreden over het geluid. Ik wil eigenlijk 2 draadloze achter spaekers aansluiten op mijn LG TV of net zoals mijn bas box draadloos koppelen aan de LG soundbar. Is dit mogelijk? Welke speakers moet ik dan kopen?

Antwoorden

LG heeft tegenwoordig draadloze speakers maar die werken alleen met specifieke draadloze systemen. Als je tv Music Flow Speakers van LG ondersteunt zou je deze willen koppelen. Maar, ik durf niet te zeggen of deze speakers dan ook als surround kunnen dienen. Ik geloof niet dat hiervoor de juiste hardware in de tv aanwezig is.

Martijn bedankt voor je reactie. De LG TV ondersteunt deze boxen niet. Is het een idee op al het geluid van de av ontvanger over mijn versterker ( via een optische aansluiting) te laten lopen met boxen op de A en B uitgang. Ik heb dit eerder geprobeed met de soundbar en subwoofer aan maar het geluid van de TV en de versterker lopen dan niet synchroom en gaat ook rondzingen ( echo-en). Nog iemand een oplossing?

Wat bedoel je precies? Is de av-ontvanger niet hetzelfde als de versterker? Het synchroon krijgen van audio uit twee verschillende apparaten is nagenoeg onmogelijk, en dan is er natuurlijk ook nog het verschil in kwaliteit.