Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Draadloos of bedraad?


9 februari, 2017, Categorie:

 

Hallo,

Deze site heb ik pas ontdekt en ik vind er erg veel informatie op! Goede site. Nu mijn vraag: we gaan een nieuw huis bouwen en wil hiermede gelijk de mogelijkheid benutten om een homecinema systeem neer te zetten. Nu heb ik een goede (zelfbouw) stereo set voorvesterker, twee aktieve (sub) woofers met 12 inch units en twee zuilen ook ieder afzonderlijk aangestuurd door een monoblock. Vermogen en stroom genoeg voor een mooie kwaliteit.

De vraag moet ik nu loze leidingen laten aanleggen ( waar dus signaalkabels of speakerkabels doorgaan) of krijg je ook goede kwaliteit met een draadloos systeem.

met vriendelijke groet,

Geert

Antwoorden

Hi Geert,

Dank voor de complimenten 🙂

Wanneer je de kans krijgt om bekabeld alles netjes weg te werken dan zou ik dat altijd doen. Het kost veel minder moeite om het mee te nemen tijdens de bouw van je huis, dan dat je het achteraf doet en het resultaat is altijd strakker. Er kunnen nu netjes sleuven gefreesd worden om eea onzichtbaar weg te werken. Ik zou ook aansluitingen voor radio/tv/internet meenemen in een totaalplan voor het hele huis.

Draadloze oplossingen zijn vaak storingsgevoeliger en zijn niet voor alle verbindingsvraagstukken die je noemt te realiseren.

Succes met het bouwen van het nieuwe huis!

 

Hartelijk dank voor het heldere antwoord.

Het wordt dus bekabeld, ik laat loze leidingen in het beton storten, die uitkomen in een doos in de muur op circa 30 cm hoogte. Ik ben er nog niet uit een 5.1 of een 7.1 systeem. Ik denk dat het 5.1 wordt, want zo’n fanatieke kijker/luisteraar ben ik nu ook weer niet. Wel luister ik graag naar klassieke muziek (in stereo)