Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Downloadsnelheid nodig voor 4K tv?


23 januari, 2019, Categorie:

wat is de minimale downloadsnelheid voor streaming van films/series met 4K resolutie voor een smart 4K tv?

Antwoorden

Beste,

Interessante vraag maar moeilijk om daar eenduidig op te antwoorden. Netflix claimt om een goede 4k weergave te hebben een bitrate van 25 mb/s . Die halen we nergens in Europa behalve in Noorwegen, enkel de Zuid -Oost Aziatische landen halen dat en meer.

Hier in Belgen land haal ik +-16,27 mb /sec op een Netflix hdr stream of Vision ,dit zal in Nederland misschien iets hoger liggen maar niet veel. Waarschijnlijk is dat de reden dat deze streams wat donkerder lijken dan hun fysieke uhd tegenhangers.

Dus op het Europees vasteland zijn we dringend toe  aan een inhaalbeweging qua internetsnelheid.

Mvg,

 

@sir oled

1. Je haalt volgens mij MegaBytes en megabits door elkaar. Het aanbevolen bitrate van 25mb/s is een lachertje en elke Europese land biedt dat aan. Zelfs in derdewereldlanden heb je dat. Grofgezegd: 25/8 = 3,1 MB / seconde. Bij mijn provider, in Nederland, heeft het minimum pakket al een download snel van 40 mb/s (lees megabits). Dus 4K Netflix haal je makkelijk.

2. Ik stream vaak mijn eigen 4K UHD films en zie vaak een bitrate van 90-100mb/s. 4K van Netflix is  zwaar verlaagd in kwaliteit  (compressie). Daarom ziet het er anders uit. 

3. Niet alleen Aziatische landen kunnen hoge snelheden aan. Je noemt 25mb/s onmogelijk in Europa maar je bedoelt 25MB/s en zelf dat is gewoon mogelijk. Zelfs zonder glasvezel. Ik heb thuis een snelheid van 500mb / 8 = 62.5MB/s. om het te relativeren: Netflix geeft aan 25mb/s nodig te hebben. Met mijn snelheid kan ik 20 4K Netflix films tegelijkertijd afspelen  

 

ps. Als ik glasvezel zou nemen dan is mijn maximale snelheid op dit moment zelfs 125MB/s en daarmee zou ik 40 4k films kunnen afspelen. Dus onderschat Europa niet.

Beste,

1 – Waar van akte, domheid is aan iedereen gegeven en zeker ook bij mezelf.

2 – Bekijk eens deze video waar haarfijn uitgelegd wordt waar de verschillen zitten  qua download snelheden  voor streaming sites en wat beoogd wordt voor de maximale kwaliteit.

– https://www.youtube.com/watch?v=6oZ9sP7HVF0&t=397s

3 – Theoretische snelheden zijn nog geen echte praktische snelheden en Europa heeft nog heel wat werk voor de boeg om de Aziaten in te halen .Als ik zie wat mij contacten in Shanghai van internet snelheid  halen dan slaan we echt een mal figuur.  Zelfgenoegzaamheid is allesbehalve een deugd !

Mvg,