Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Door de bomen het bos niet meer zien ultra hd aanschaf?


3 juli, 2015, Categorie:

Op dit moment kijken wij tv op een samsung plasma HD ready van 42 inch die ongeveer 8 jaar oud is. In principe niets mis mee, maar we kunnen er geen netflix op kijken en het energie verbruik is ook behoorlijk hoog. Gezien de aansluitingen kan er ook geen comcast ding in en alle 1 de hmdi ingangen zijn al in gebruik. En in al die jaren alleen in de eerste week storing gehad.

We zijn ons nu aan het orienteren op een ultra hd led tv. Maar er zijn er zoveel dat je gewoon door de bomen het bos niet meer ziet, denk je een leuke te hebben gevonden is degene die er naast staat weer net wat mooier of de reviews vallen tegen. De ene verkoper raadt je Samsung aan, en vindt LG weer niks. De andere verkoper is weer leip van Sony en vindt Panasonic weer een tegenvaller.

Persoonlijk vindt ik de samsung smart ultra hd led tv’s erg mooi, ook vanwege de vele app’s die erop kunnnen en de volgens mij simpele bediening.  We willen in ieder geval geen curved en de grote moet niet groter zijn dan onze huidige incl buitenrand. Dus maximaal 50inch, en maximaal € 1300.

We willen dus Netflix op de TV, Bleu ray kijken, kijkafstand is 3 – 4 meter, KPN glasvezel (500MB bedraad), vrijstaand, voor het geluid hebben we soundplate (ls10), staat ook een mediacenter op aangesloten.

 

Wie heeft voor ons de juiste tip! als een tip al mogelijk is met het huidige aanbod.

Antwoorden

Het blijft een combinatie van wensen en eisen, dus lastig te zeggen. Maar, kijkend naar de modellen die wij al gezien en getest (zie de reviews) hebben dan zou ik dit jaar voor Panasonic of Samsung kiezen. Helaas heeft Samsung maar weinig flatscreen modellen dit jaar. Daar tegenover is de smart tv-omgeving van Samsung wel het beste, met de meeste apps.

Ik zou de CX750-serie van Panasonic zeker overwegen. Ik heb hem nog niet uitgebreid getest maar lees er veel goeds over.

Samsung heeft wel mijn voorkeur, maar inderdaad ik heb ook naar de panasonics gekeken. Denk dat ik gewoon voor een samsung flatscreen ga, zijn die er niet ga ik voor panasonic

Ik kan je Panasonic van hart aanbevelen en dan model TX49CX740/750.

Dit toestel is 4K heeft een IPS panel (dus een hele goede kleuren kijkhoek) en heeft frame creation (de techniek om bij snelle beelden scherp te blijven) Qua apps is Panasonic sober maar qua beeld en kwaliteit absoluut een topper. Een erg onderschat merk. Vergelijk het beeld maar eens met Samsung, ga er schuin voor staan en Samsung wordt bleek, Panasonic houdt zijn kleuren.

Dit geldt voor alle 43 en 49 inch modellen, 50 inch heeft geen IPS, let daar bij de aanschaf op, garantie voor goed beeld en mooie kleuren.

Laatste tip: koop bij een onafhankelijke vakzaak, vanuit onze winkel gaan we voor kwaliteit, niet voor de merknaam!

Bedankt voor de tips!

Ik ga binnenkort nog eens de grotere ketens af en zowel de samsung en de panasonic nog even goed bekijken. Bestellen doe ik bij een onafhankelijke witgoed handelaar in de buurt. Daar vaker wat gekocht en een perfecte service. Betaal liever iets meer voor een goede service. Bij de grote witgoed/tv markt hier in de stad staat vaak een rij bij de klantenservice. En dat schept niet echt vertrouwen in een goede service.