Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Dolby vision in yamaha cx-a5100 surround voorversterker?


29 maart, 2017, Categorie:

hallo,

kan iemand mij zeggen of de yamaha cx-a5100 beschikt over dolby vision(eventueel via firmware update) of is dit niet nodig als je een 4k speler hebt met dolby vision aan boord ?

mvg,

frans callebaut

Antwoorden

Beste,

Deze High end receiver heeft op het eerste zicht geen Dolby Vision aan boord.Voor zover ik weet is er voorlopig geen firmware naar vision gepland. Geen nood echter , u kan er een Oppo udp 203 op aansluiten (eventueel) . Deze krijgt volgens de oppo fanboys in de uk een firmware update naar vision volgende maand. Bij deze hoge kwaliteitsversterker is het de enige speler die in het plaatje past.

Veel luister en kijkplezier ermee.

Grtz

Inderdaad (nog) niets bekend van een update naar Dolby Vision. De optie die sir oled aandraagt is inderdaad een slimme oplossing om hier toch van te profiteren als de Oppo daadwerkelijk deze specifieke update krijgt. In het algemeen is hij goed op de hoogte 😉

 

Beste,

Dit zijn de allernieuwste Yamaha receivers die alle mogelijke video en audio codecs ondersteunen waaronder Dolby Vision. Weliswaar een trapje lager dan  de 5100 maar zeker het overwegen waard !

– RX-V583 , RX-V683  ,RXV383 en RX-V483 

Grtz

 

hallo sir oled,

ik ben reeds in het bezit van een yamaha cx-a5100. hoe moet ik bvb. een oppo udp 203 aansluiten op de cx-a5100 ? gewoon via één van zijn hdmi ingangen ? geeft de yamaha het dolby vision signaal van de oppo dan gewoon door aan de tv ?

mvg,

frans callebaut

Beste Frans,

Eerst en vooral de oppo 203 is voorlopig nog niet uitgerust met Vision. De laatste berichten geven echter aan dat deze er zeker niet komt voor 6 juni. De release datum van de eerste uhd disks met vision aan boord zouden dan pas op de markt komen dus nog even geduld.

Nu naar aansluiten van de oppo 203 gewoon op een van de uhd uitgangen van yamaha selecteren en die werkt gewoon als pass through en selecteren op de receiver als blu-ray . Deze selectie zou de juiste moeten zijn.  Kanttekening bij dit verhaal  is. de wispelturige werking van de oppo met dure high end versterkers.

Ofwel werkt het gewoon perfect of komt er toch nog wat tweaken aan te pas om alles in orde krijgen.

De comptabilteit van verschillende toestellen onder elkaar staat zeker nog niet 100 procent op punt.

Maar laat je vooral niet afschrikken er zijn heel wat workarounds om eventuele problemen op te lossen.

Geniet vooral van uw uitstekende receiver door oorstrelend  geluid en magistraal beeld.

Mvg

hallo sir oled,

je schrijft: de oppo 203 gewoon op een van de uhd uitgangen van yamaha selecteren en die werkt gewoon als pass through en selecteren op de receiver als blu-ray. bedoel je niet de oppo aansluiten op een van de uhd(hdmi) ingangen van de yamaha, want de uhd(hdmi) uitgang van de yamaha gaat naar de tv ? of heb ik het niet goed begrepen ?

mvg,

frans callebaut

Beste,

Zelf zou ik de oppo op 1 van de ingangen op de Yamaha versterker aansluiten.

Dus alle apparaten   op de hdmi ingangen van de receiver.  Dan rechtstreeks van receiver naar hdmi ingang tv. Hopelijk is het nu duidelijk.

Mvg,

 

Er is een Dolby Vision firmware update beschikbaar voor de CX-A5100

https://europe.yamaha.com/en/news_events/2017/rxa_update.html