Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Dolby Pro Logic IIz Seven-Channel Surround Upmixing?


30 juli, 2014, Categorie:

Bij de Onkyo TX-NR636 7.2-Channel Network A/V Receiver staat het volgende:

Dolby® Pro Logic® IIz adds height to the soundstage with two Front Height channels immersing you deeper into the film. The system upmixes stereo or 5.1 sources to 7.1 channels, and offers a number of optimized listening modes.

Wat betekend dat ik kan upmixen? Ik wil namelijk maar een 5.1 systeem gebruiken (de Cubicon 2 “5.1 set” van Teufel in combinatie met de Onkyo TX-NR636. Echter deze Onkyo TX-NR636 heeft geen Dolby Pro Logic II, IIx en IIz

Graag uw reactie?

Antwoorden

Hoi,

Je geeft in de eerste alinea aan dat het er wel opzit in in de tweede van niet. Dus ik begrijp niet helemaal wat je bedoelt.

Maar, als je een 5.1-kanaals systeem hebt dan is deze functie niet nodig. De receiver kan dan namelijk van een 5.1-kanaals signaal een 7.1-kanaals signaal met hoogte en/of breedte kanalen maken maar die heb je niet.

Dus, als je maar vijf luidsprekers gebruikt hoef je hier in ieder geval geen rekening mee te houden.

Hoi,

Ik bedoel dat ik de Cubicon 2 “5.1 set” van Teufel in combinatie met de Onkyo TX-NR636 (7.2 kanaals-systeem) wil gebruiken.

Deze Cubicon is een systeem met 5 boxen en 1 subwoofer en die wil ik aansluiten op de  Onkyo TX-NR636.

De vraag is eigenlijk alleen wat upmixen bij de  Onkyo TX-NR636 betekend en hoe?

Hopelijk verduidelijkt dit het?

 

 

Dat upmixen heb ik hierboven uitgelegd. Dat is gewoon van een 5.1-kanaals signaal een 7.1-kanaals signaal met input voor de hoogte/breedte speakers maken. Dat heb jij niet nodig en zul je dus ook niet gebruiken. Je kunt deze receiver echter zonder problemen gebruiken voor je 5.1 set.