Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Digitale audio ingang, gebruiken of niet?


21 maart, 2016, Categorie:

Goedemiddag,

Ik heb een Panasonic plasma tv uit 2013 en een Onkyo NR-609. Ik heb de coax kabel van ziggo direct op mijn tv aangesloten en de smartcard zit dan ook in de tv. Ik gebruik dus geen losse HD ontvanger. Ook gebruik ik de ingebouwde mediaspeler functionaliteit van mijn tv om van mijn NAS films te kijken.

Nu heb ik een jack -> tulp kabel van de koptelefoon uitgang van de tv naar de rode en witte aansluiting op de Onkyo aangesloten. Ik merk hier dat het geluid over mijn boxen vaak slechter is dan over de boxen van de tv zelf. Zal vast komen omdat het om een koptelefoon aansluiting gaat, maar dit is een aanname. Klopt dit?

Nu heb ik een digitale audio ingang op mijn versterker en een uitgang op mijn tv. Alleen heb ik hier helemaal geen ervaring mee. Misschien ligt het antwoord nogal voor de hand, maar ik kan er op internet niets over vinden en ik wil het toch zeker weten.

Kabeltje kopen en aansluiten, heeft dat zin? En zo ja, ik lees op internet dat het weinig uitmaakt of ik een dure koop of een goedkope, klopt dat? De afstand tussen beide apparaten is 50 centimeter en ik heb (op aanraden van jullie een aantal jaren geleden) een Teufel theater 500 set op mijn Onkyo aangesloten.

Ik hoop dat jullie me kunnen helpen.

Vriendelijke groet,

Mick

Antwoorden

Altijd de digitale kabel gebruiken en een goedkope doet het prima.

Wel de input op je receiver goed instellen!

 

Bedankt voor je snelle antwoord 🙂

Wat moet ik precies instellen? Ik weet alleen dit uit de handleiding:

Indien u een component aansluit op een digitale audioingang, moet u die ingang toewijzen aan een ingangsselector. Als u bijvoorbeeld uw CD-speler aansluit op OPTICAL IN 1, moet u “OPTICAL1” toewijzen aan de “TV/CD” ingangsselector.

Correct, dat moet je instellen.

Wederom bedankt!