Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Denon s101 aansluiten op kpn decoder?


12 januari, 2018, Categorie:

hallo  ik ben een totale leek op het gebied van electronica dus vandaar deze vraag.

ik heb nu sinds 9 jaar een denon s 101  maar deze heeft eigenlijk nog nooit lekker gewerkt .als ik op de hulpknop druk zou er eigenelijk een menu op mijn tv moeten verschijnen maar dat gebeurt niet.
ook weet ik niet of de aansluiting klopt op mijn decoder en receiver.
ik krijg wel geluid over mijn boxen maar om de radio te luisteren moet ik mijn tv aan zetten .

moet ik de scart kabel rechtstreeks van receiver naar de kpn decoder laten lopen of gelijk baar de tv en weer terug ? en hoe zit het nu met die andere kabels  ( ARC HMDI )

 

Antwoorden

Heb je wel gewoon beeld als je een dvd afspeelt? Dat is mij niet helemaal duidelijk, maar ik vermoed van wel.

-om het geluid van je radio (bron KPN-decoder) te horen zonder de tv aan te hoeven zetten, maak je een audioverbinding tussen de decoder en je receiver (voorkeur optisch, anders analoog tulp rood wit; bij optisch eventueel s/pdif activeren in de KPN-decoder)

-het beeld van de decoder stuur je rechtstreeks via de scart naar je tv

-tussen de tv en de Denon maak je een audioverbinding met een kabel (optisch voorkeur).

-wellicht moet er een aparte videoverbinding gemaakt worden (gele “tulpstekker”) om de hulpmenu’s te zien. Die sluit je aan op een andere ingang van de tv.

Ik hoop je zo een beetje de goede richting in te hebben geholpen. Eigenlijk is het een kwestie van de handleiding doorlopen. Ik weet het, geen favoriet van velen. Alle info staat erin. Je vindt hem hier 

Als het echt je pet te boven gaat dan is denk ik de beste weg om even de hulp van iemand in te roepen in je eigen omgeving. Het is niet moeilijk als je er een beetje feeling voor hebt. Alternatief is dat we je echt stap voor stap moeten uitleggen wat je moet doen in jouw specifieke situatie en dat voert wat ver voor deze rubriek.

Succes!