Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Deep Color setting op LG OLED55e6v met Panasonic DMP-UB900EGK?


11 september, 2017, Categorie:

Hoi allemaal,

Ik ben sinds een paar dagen in het bezit van genoemde apparaten. Ik heb ervoor gezorgd dat ik de goede HDMI kabel heb en UHD HDR content afspelen gaat als een zonnetje. Dit is echt heel erg strak. Waar ik wel een probleem mee heb is als er geen content word afgespeeld en dus naar het home screen zit te kijken van de speler, dit gebeurt ook als ik in het settings men zit. Er begint dan van alles te flikkeren op mijn tv. Soms valt het beeld zelfs helemaal weg of verandert in het goede ouderwetse sneeuw zelfs. Het komt pas goed als ik om mijn HDMI input de Deep Color optie uit zet.

Hoe krijg ik dit nu netjes voor elkaar zonder die optie kwijt te zijn ?

Antwoorden

Dat klinkt als een kapotte / niet correcte / te lang HDMI-kabel. Heb je een High Speed HDMI-kabel van niet langer dan 3-4 meter? Dan zou het moeten werken.

Ik zou het eens proberen met een anderen, korte kabel.

hmmm. De kabel is 2 meter en ik heb express de enige gecertificeerde kabel voor UHD met HDR die ik gevonden had gekocht.

Het stomme is dat content afspelen perfect gaat met HDR. Net Star Trek gekeken. Maar zodra het begin scherm van de speler zelf getoond word gaat na een tijdje het beeld mis. Het lijkt af en toe zelfs of dat er een NTSC signaal word doorgestuurd. Ik heb nog bij de instellingen in de speler zelf gekeken maar die staat perfect op PAL. Als ik de Deep Color op de TV uitzet op de HDMI ingang is het ook over.

Bij dit begin scherm van de speler is er ook zo goed als geen data overdracht terwijl met content afspelen ik zelfs soms meer dan 20 Mbit aan data stroom zie voorbij komen.

Ik ga morgen eens de kabels omwisselen. Ik heb de kabel die erbij was geleverd bij de speler via de HDMI Audio uit van de speler verbonden met mijn Anthem receiver. Ik zal ze eens omwisselen en kijken wat dat gaat doen.

Zou misschien de HDMI ingang van de TV er iets mee te maken kunnen hebben aangezien ik hem op HDMI 2 heb aangesloten en deze is met ARC? Ik ga in ieder geval ook even proberen om te draaien.

 

Wordt vervolgd….

Gebruik voor de verbinding tussen de speler en de tv de bijgeleverde kabel van panasonic.

Op de E6 zet je de correcte HDMI-ingang op Ultra HD Deep Colour: On

Op de Panasonic laat je zo veel mogelijk op Auto staan. In het HDMI menu selecteer je ‘videoformaat’ automatisch, en 4K(50p/60p) zet je eerst op 4:4:4 en als dat niet werkt op 4:2:0. HDMI(AUDIO) output modus moet op Alleen audio staan.

Beste,

De 10 bit optie aanvinken is ook aan te raden, kijken wat het geeft en voor de rest is alles al gezegd !

 

Succes !

Allemaal bedankt voor de tips.

Alle instellingen gezet zoals voorgesteld. Geen tot heel weinig verschil. Zelfs niet de 4:2:0.
Ondertussen de allernieuwste HDMI kabel aangeschaft van Belkin (alleen via Apple te verkrijgen op dit moment), dat zou volgens de nieuwe 2.1 spec moeten zijn met 48 Gb/s.

Resultaat is in ieder geval dat het probleem helemaal verholpen is nu 🙂

Je ziet vaak op internet dat het allemaal truukjes zijn om duurdere kabels te verkopen maar in dit geval is het toch echt de kabel die absoluut het verschil maakt.
Het 4K 60p signaal kon gewoonweg niet door de eerste kabel die ik had.

 

Thanks allemaal

Beste,

Dat het een handshake probleem was wist ik wel zeker. Alle indicatoren wezen erop maar met die uhd hdmi kabels is het echt een wildgroei m.a.w je hebt de juiste vast of net niet …

Blij voor u dat u probleem opgelost is , nog veel plezier met u uitstekende set !!

Mvg,