Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Conflict Marantz-LG TV nog niet opgelost?


9 november, 2017, Categorie:

Wij hebben een nieuwe LG uj670 smart tv en een AV MARANTZ 1602 receiver. Na de eerste installatie (met Arc) hadden we geen geluid op de boxen bij live-tv en ook niet bij de apps. Ok, toslinqkabel gekocht…geen resultaat, nog steeds geen geluid  via de boxen. Ook het menu van de Marantz verschijnt niet op het tv-beeld. Als we de Horizon mediabox ertussen zetten, hebben we bij live tv wel geluid via de boxen, maar nog steeds niet bij de apps; het geluid van de mediabox blijf je horen terwijl je wel het beeld van de apps hebt. Ook het menu van de Marantz verschijnt in deze opstelling op het tv-beeld. Dit is zowel met Arc als met toslinq het geval…Alle instellingen geprobeerd en veranderd, maar geen resultaat. Hiervoor hadden we een oudere Philipstv (geen smart) en dezelfde receiver en mediabox en daarbij werkte alles wel prima! Help!

Deze vraag stelde ik een paar dagen geleden, inmiddels heb ik een account aangemaakt want dat is makkelijker reageren :-). We hebben geprobeerd wat Martijn Chel heeft geadviseerd, tenminste getracht te proberen (aansluiten zonder ARC en direct HDMI van receiver in tv en van mediabox in receiver) maar onze receiver heeft maar één HDMI out en dat is een ARC, dus dat kunnen we niet testen. Mijn volgende vraag was of het wellicht ook aan de HDMI kabel zelf zou kunnen liggen, dat is een speedkabel en de TV ondersteunt CEC (de receiver niet), geen idee of dat er eventueel iets mee te maken kan hebben of dat iemand nog een briljante ingeving heeft, koop geen smartTV om z’n apps niet te kunnen gebruiken…beetje jammer! Dusse…iemand?

Antwoorden

Maar, je kunt ARC wel uitzetten op de tv en de receiver. Dat was wat ik bedoelde.

Als de HDMI-kabel werkt tussen de mediabox en de tv dan werkt deze ook wanneer de receiver er tussen staat. Dat kun je op die manier uitsluiten.

In de meeste gevallen werkt het zo; mediabox -> receiver -> tv. Dan heb je geluid van de tv zenders over de speakers. Voor geluid van de apps over de speakers gebruik je dan een toslinkkabel richting de receiver. Zorg er wel voor dat je op de receiver de juiste input selecteert.

Oh zo! Nou meteen geprobeerd, maar helaas ook dit helpt niet. De HDMI kabel is overigens wel gewoon goed… zit geloof ik niks anders op dan Netflix enzo niet via de TVapps te kijken of de receiver eruit te gooien en iets anders aan te schaffen daarvoor…dillemaatje!

Krijg je wel geluid van de apps wanneer je ze op de Horizon mediabox gebruikt? Daar zit namelijk ook Netflix op.

Jawel, maar tis natuurlijk niet de bedoeling van een smart tv…

Standaard staat simplink uit bij LG, deze moet aanstaan, nu de hdmi arc van de tv verbinden met de marantz uitgang. Kijk even welke ingang van de tv dat is, ga daar naartoe. Druk nu op de Marantz afstandsbediening op setup/settings en ga naar de hdmi instellingen, zorg dat cec aanstaat en controleer of op de tv input op de marantz ook gekozen is voor hdmi. Sluit de horizon box aan op 1 vd overige hdmi inputs. Als je nu naar die hdmi ingang gaat heb je beeld vd horizon en geluid over je receiver. Als je nu naar de apps gaat zou je ook geluid van die moeten hebben.