Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Communicatie LG 55LB630V met Pioneer VSX-D510?


5 februari, 2015, Categorie:

Heb de optische uitgang van de LG55LB630V middels een toslink kabel verbonden met de optische ingang(en) van de Pioneer VSX-D510 receiver. Vreemd is echter dat het me niet lukt om het geluid weer te geven. Alle soorten instellingen op de tv en receiver geprobeerd echter zonder resultaat. Wat is hier aan de hand, wat doe ik fout. Of moet ik echt een receiver kopen met HDMI ARC ingang en deze aansluiten middels een HDMI v1.4 kabel op de HDMI ARC uitgang van de TV??

Antwoorden

Met optisch zou het ook gewoon moeten werken. Welke bron probeer je te beluisteren? Of is dit alles dat via de tv afgespeeld wordt?

En, misschien een domme vraag, maar is de juiste input (voor de optische ingang) op de receiver geselecteerd?

Hallo Martijn,

Het is gelukt heb geluidssignaal op de MB Quart 600 speakers via de optische uitgang van de tv naar de optische ingang van de Pioneer.  De fout van mij zit in het geluidsvolume van de Amino A140 set-up box via glasvezel van Telfort, deze moet helemaal op 100% staan. Als ik de tv weer terugzet op functie geluid via de tv speakers dan zet ik de geluidsvolume van de tv op 100% en via de gekoppelde afstandsbediening van de Amino A140 regel ik het geluidsvolume van de tv.  Allemaal net het omgekeerde. TV code is 1423 uit een lijst van 30 keuzes. TV geeft ondanks de grootte een perfect beeld met HD zenders.