Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Combi loewe en draadloze audio?


30 oktober, 2014, Categorie:

Ik overweeg om een loewe tv aan te schaffen met een 1:5 home cinema.

Valt dit te koppelen met bijvoorbeeld een goedkoper sonos systeem voor 3 andere kamers en dan voor individueel geluid?

Indien niet is een advies altijd van harte welkom.

 

Vriendelijke groet,

Cor Kappenburg

Antwoorden

Beste Cor,

Ik begrijp niet precies wat je bedoelt. Kun je even uitleggen wat je precies wilt bereiken. Sonos kan in principe met een home cinema set verbonden worden maar dan wel middels een audiokabel. Helaas kun je het dan niet individueel streamen door je huis.

Dag Martijn, bedank voor je reactie.

Ik wil in een woonkamer van 70 m2 een goed audio/videosysteem hebben waarbij ik denk aan een 1:5 opstelling. Indien mogelijk wil ik dit koppelen aan een draadloos systeem voor de rest van het huis met vier kamers. Ik heb geinformeerd betreffende sonos en bose. Sonos kan een dergelijke grote woonkamer niet aan, heeft wellicht een goede maar niet uitmuntende geluidkwaliteit en de duitse test over Bose spreekt over een fake geluid. Ik zoek dus naar een alternatief waarbij Sonos voor de resterende kamers wellicht gekoppeld wordt aan het systeem in de woonkamer. Heb overigens zekerheidshalve de aannemer gevraagd naast de gebruikelijke coax kabel tevens een loze buis te leggen voor bijvoorbeeld een utp.

Wat ik dan zou doen is de Sonos als hoofdsysteem gebruiken wanneer je muziek door het huis wilt. Je sluit dan vervolgens een home cinema set of receiver aan op de Sonos Connect om het geluid over je speakers van de set of receiver te laten lopen.