Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Categorie subwoofer?


6 januari, 2018, Categorie:

Beste allemaal,

Op dit moment ben ik zoekende naar een subwoofer.
Mijn opstelling bestaat uit de Marantz sr7012 met de B&w cm8 serie voor en cm1 serie achter. De center is een cm5.  met deze nieuwe receiver merk ik dat bij bepaalde films, het laag letterlijk uit de luidsprekers klapt. Zo erg dat ik me zelfs soms druk maak, dat dit schade oplevert. ik ben mij ervan bewust dat ik nog moet fine tunen met de instellingen en het bereik van deze luidsprekers in combinatie met de receiver. Daarentegen dacht ik niet in te willen boeten in het laag door aan een subwoofer te denken. Nu zijn er verschillende soorten en prijsklasse, maar wat is een leidraad om bij deze combinatie te zetten. Ik snap dat mening en het bedrag wat je er aan wilt besteden belangrijk is, maar ik heb nu helemaal geen referentiekader.

Bij voorbaat dank.

 

Marcel Thijsse

Antwoorden

Hoi Marcel,

Het is nagenoeg onmogelijk om te zeggen wat hier het beste bij past. Niet alleen omdat het een kwestie van smaak is, maar ook omdat het erg afhankelijk is van je ruimte en akoestiek.

Lees om te beginnen onze artikelen over subwoofers even door. Die vind je op deze pagina.

Bekijk de svs subwoofers eens ,universeel inzetbaar en hebben zowel gepoorte als gesloten subwoofers, zeer strak laag.  Snelle reactie wanneer nodig en geschikt voor film of muziek 👍

Ga voor een eerlijk advies op bezoek in een winkel, je weet wel, zo’n gebouw met een voordeur 😂 Je zult om tot een goede keuze te komen het zelf moeten horen. Het zijn jouw oren!