Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Welke bluetooth receiver/zender?


25 oktober, 2019, Categorie:

Ik heb een Sangean WTF-3 Internet/Dab+ tuner aangeschaft en die wil ik aansluiten op mijn LG HS7 soundbar middels Bluetooth. Echter deze tuner heeft géén Bluetooth. Nu zijn er Bluetooth receivers te koop,  maar welke zou het meest in aanmerking komen en werken die op batterijen of kunnen die ook middels de USB kabel en stekker continue op het stroomnet worden aangesloten. Ik heb daar zelf helemaal geen verstand van.

De tuner heeft een optische, Wi-Fi en een HDMI aansluiting.

Antwoorden

Beste Alexander,

De ARC HDMI op de 📺 gaat naar de soundbar en de tuner gaat naar de 📺 op  een van de overige HDMI ingangen. De HDMI kabel V2 is ARC geschikt.

Waarom via Bluetooth?

Met vriendelijke groet

Excuses, maar ik heb een kleine vergissing gemaakt bij mijn info.

De tuner heeft geen HDMI. Het zou dan een optische verbinding moeten worden, maar mijn tv en soundbar zijn al optisch aangesloten. Zou ik daar dan een splitter tussen moeten zetten en zo ja, waar dan?

Het kan ook via Wi-Fi maar deze is bij ons erg traag.

Als ik voor de keuze stond en zeker wist dat mijn internet snelheid voldoende is, DAN zorgde ik voor goede WIFI.

Er zijn hier lezers die zich storen aan het zenden van links van artikelen, maar raad in iedergeval aan om alleen iets te bestellen bij ’n webshop waar het mogelijk is om met VISA te betalen, dat is volgens mij het veiligste.

Maar heb je bijvoorbeeld internet via (geen glasvezelnetwerk) KPN dan is internet gewoon traag, en blijft WIFI traag en wordt de weergave van de tuner echt géén 100% als er behalve de tuner meerdere apparaten (ook smartphones) gebruik maken van het (WIFI) internet.

Als je via een browser zoekt naar Bluetooth  receiver transmitter dan is de keuze  enorm. Maar als je de bon nog hebt en het is mogelijk?!!! breng hem terug, deze tuner heeft alleen maar zin als iemand niet kan werken met zijn/haar smartphone/tablet/iPad/PC of Mac

Er zijn apps die radio ontvangst mogelijk maakt, maar dat wist je natuurlijk al. Waarschijnlijk dacht je vanwege de slechte WIFI het probleem werd opgelost.

Met vriendelijke groet