Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Bluetooth koptelefoon AKG K845 aansluiten aan AV-receiver Marantz SR7010, mogelijk?


29 december, 2015, Categorie:

Hallo,

Ik heb een AV-receiver Marantz SR7010. Daarop heb ik de boxen, TV en andere apparaten aangesloten. Ik heb een 5.1 systeem met de boxen, de AV-receiver regelt alles.

Ik zou graag het geluid via een draadloze Bluetooth koptelefoon ook willen luisteren. Hoewel de Marantz SR7010 Bluetooth heeft, kan ik alleen muziek vanuit een mobiele apparaat daar naar toe sturen via Bluetooth, maar het aansluiten van een koptelefoon gebeurt het niet.

Nu is mijn vraag: weet iemand als ik dit kan oplossen als ik vanuit een analoge audio aansluiting (rood/wit) van de AV-receiver een Bluetooth audio adapter aansluit? Bijvoorbeeld de Logitech? Zou ik dan de muziek die wordt gespeeld via mijn AV-receiver kunnen luisteren met de AKG Bluetooth koptelefoon?

Ik ben bank dat de Logitech Audio Adapter ook alleen muziek kan ontvangen maar niet doorgeven, net als de Bluetooth die in de Marantz SR7010 zit. Daarom mijn vraag.

Alvast bedankt voor jullie help.

Kyrma

Antwoorden

Er zijn inderdaad diverse Bluetooth-adapters speciaal voor het uitsturen van een Bluetooth-signaal naar een koptelefoon, bijvoorbeeld deze van Marmitek.

Hallo,

Bedankt voor uw reactie. Ik zal toch de Logitech proberen, want de Marmitek moet 2 keer worden aangesloten (met een audio kabel en met de USB aansluiting). Dit is met de Marantz SR7010 niet zo hadig. Ik zal het proberen met de Logitech Bluetooth Audio Adapter. Deze hoef ik alleen maar 1 keer via en analoog audio kabel aan de AV-receiver aan te sluiten.

Gr.,

Kyrma