Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

BLUESOUND POWER NODE 2?


8 maart, 2018, Categorie:

Beste

Kan ik de blue sound power node 2 gebruiken als goede combo met de focal aria 936 zuilen en center speaker ??

Dit met de bedoeling stereo amplificatie te bieden voor spelen van enkel muziek met de front speakers 936 (flac,24bit,dsd,etc)

Ik let nu enkel naar budget… maar is het een goede opstelling ? Zijn er betere alternatieven qua performantie en kwaliteit die niet zoveel duurder zijn ? (cambridge xa80, peachtree nova150 … kosten wel 3 keer zoveel)

De rear speakers zouden dan via de receiver worden aangestuurd.

 

Graag goed advies en niet ‘gaan luisteren’ aub.. 😉 Zal wel gaan luisteren nadat ik weet wat ik moet gaan luisteren

Alvast bedankt

 

Antwoorden

Je gaat gebruik maken van 2 versterkers, Bluesound voor de front als stereo. Surround als center op een andere receiver, waar blijven je fronts dan als je de receiver aan hebt of ga je kabels omsteken? Dan kun je beter de node op je receiver aansluiten als bron en in stereo draaien bij muziek.

Goed advise bedankt !

 

Gaat een node de nodige power hebben voor focals aan te sturen ? Parasound,naim wel maar budget wijs is een node wel super

Zou een aventage Yamaha het aankunnen de power en zonder veel kwaliteits verlies mooi beeld geven zodat ik niet apart stereo ampli hoef aan te schaffen of node ??

 

Bedankt

Hiervoor zul je toch bij een goede dealer ten rade moeten gaan die deze combi’s heeft staan. De Powernode is een top versterker maar je noemt zoveel modellen dat gaan luisteren de enigste optie is. Het zijn jouw oren die het moeten horen.

De powernode is een goede oplossing voor bijvoorbeeld boekenplank speakers, maar voor de Focal Aria vloerstaanders heb je meer vermogen nodig om de dynamiek van deze speakers optimaal te laten klinken. Denk hierbij aan ongeveer 120 Watt per kanaal.