Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Blu Ray speler met spotify en analoge uitgang?


29 september, 2014, Categorie:

Ik zoek een blu ray speler die aan de volgende eisen moet voldoen:

-Spotify en youtube beschikbaar

-analoge audio uitgang

Een goede audiokwaliteit is natuurlijk ook mooi, evenals andere opties, maar deze twee dingen zijn een must en lastig te vinden. Welke speler voldoet hier aan?

Antwoorden

Wat is je budget?

Check de spelers van Samsung en LG bijvoorbeeld eens.  Voor zo’n 250 euro krijg je een prima speler met toegang tot de apps (Spotify) en een audio-uitgang.

Budget tot ca. 200,-.

Ik heb zojuist een LG BP 440 binnengekregen; volgens de specificaties van LG de enige LG speler met een Audio L/R uitgang, maar helaas. Is alleen coaxiaal. Is het een goede oplossing om middels een converter het digitale signaal om te zetten naar analoog?

Ja, dat is zeker een optie, maar ik heb meerdere spelers met analoge uitgangen gezien. Ik zal eens rondkijken.

Oke, bedankt voor je reactie. Ik moet zeggen dat de LG weer terug gaat. Wat ontzettend traag. Had niet verwacht dat met de huidige technologie nieuwe producten worden geleverd die zo langzaam zijn. Bovendien is de Spotify app erg uitgekleed, en kan ik niet bladeren door ‘jouw muziek’. Denk dat ik toch een mac mini ga gebruiken, want anders weet ik ook niet wat voor mogelijkheden er zijn. Of heb je nog andere tips?

Je hebt wel een punt hoor; van Spotify op deze apparaten moet je niet teveel verwachten. Daarom worden ook steeds meer apparaten met Spotify Connect uitgerust. Dan gebeurt de hele bediening middels je smartphone of tablet en ben je niet meer afhankelijk van de interface op je tv.

Kan je me helpen met een goede suggestie? Ik zie door alle bomen het bos niet meer. Ik heb een Luxman A377 versterker, een DVD speler, en een eenvoudige platte tv. Ik heb geen tablet. Bediening met telefoon vind ik niet handig ivm overige gezinsleden.  Heb nu een windows laptop met een (lang) snoer vanuit de koptelefoonuitgang naar de versterker. Daar struikelt iedereen natuurlijk over; snoer kapot, en beperkte vrijheid met de laptop.

Het gaat mij vooral over het gebruik van Spotify. Dat moet dus goed en gebruiksvriendelijk werken. Als het kan om ook eenvoudig youtube en uitzending gemist te kijken via de tv vind ik dat een pre.

O ja, en ik ben erg wijs met m’n Luxman versterker en m’n luidsprekers, dus die moeten blijven… 🙂

Tja.. dan wordt het lastig 😉 Maar, met een laptop zou Spotify Connect ook moeten werken, mits beide apparaten op het netwerk aangesloten zijn.

Het lastige is dat ik nog geen spelers met Spotify Connect gezien heb, dat is even wachten. Ik verwacht ze wel snel want de eerste tv’s , van Philips, worden er al mee uitgerust.