Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Blu-ray speler aansluiten op 5.1 dvd home cinema set?


23 maart, 2014, Categorie:

ik wil een blu-ray speler kopen omdat mijn dvd speler van mijn 5.1 home cinema set het heeft begeven.

Nu wordt mij verteld dat je niet zomaar een blu-ray speler erop aan kan sluiten, ivm ingangen ,uitgangen etc waar ik geen verstand van heb.

Ik ben een leek op dit gebied en zit met mn handen in het haar, en hoop dat er iemand is die mij kan vertellen of dit nu kan, op internet wordt ik niet wijzer, en in de winkel smeren ze mij een hele nieuwe set aan.

Het is toch niet zo dat als je dvd speler van je home cinema set kapot gaat dat je dan gelijk alles maar moet vervangen ??

ik zal even de type nummers erbij zetten:

Samsung Plasma Tv                         :  PS42B430

Samsung 5.1 Home Cinema set   :  HT-TZ222    ( Zit aangesloten met HDMI en Optische kabel,naar Tele 2  kast )

Nu wil ik een Samsung Blu-ray  speler type nr :  BD-F5100  gaan kopen maar weet dus niet of deze op mijn 5.1 set en tv aangesloten kan worden.

het is wel de bedoeling dat het geluid over de 5.1 home cinema set gaat,en niet over de tv, omdat de tv te weinig watt heeft om DTS geluid te produceren.

Ik hoop dat er iemand is die voor mij de moeite wil nemen om dit te bekijken en mij kan vertellen wat de mogelijkheden hiervan zijn.

Ze kunnen mij van alles wijs maken op dit gebied, dus ik hoop dat er iemand is die een eerlijk antwoord zou willen geven.

PS. Wil graag bij het merk Samsung blijven

Alvast vriendelijk bedankt voor de moeite.

Mvg

Natascha

 

 

 

 

Antwoorden

Kort maar krachtig; niemand smeert je iets aan, ze hebben immers gelijk. Het grote nadeel van een alles-in-één set is dat als er een component kapot gaat je alles kunt vervangen. Lees meer over de voordelen en nadelen van alles-in-één home cinema sets.

Maar, als je home cinema set over een HDMI-ingang beschikt kan daar natuurlijk wel een Blu-ray speler op aangesloten worden. Als een HDMI-ingang niet mogelijk is dan kun je altijd nog voor een optische of coaxiale aansluiting kiezen, afhankelijk van waar de set over beschikt.

Ik zie echter dat de set die jij hebt alleen maar over een audio-ingang beschikt (optisch) en dat is dus je beperking. Als je de set niet wilt vervangen moet je bepalen wat je op de home cinema gaat aansluiten; de tv, de mediabox of de Blu-ray speler. Helaas is het niet anders. Het beste kun je een nieuwe set met voldoende aansluitingsmogelijkheden of een losse componenten systeem kopen.

Hallo Martijn

 

Dat is inderdaad kort maar krachtig.

Maar een duidelijk antwoord.

Vriendelijk bedankt voor de moeite.

 

Mvg 

Natascha