Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Marantz UD5005 en SR5011 Dolby Atmos?


9 juni, 2017, Categorie:

Hoi martijn een vraag aan u. Ik heb een blu ray de ud5005  van marantz  kan ik hiermee ook gewoone blu ray s met dolby admos afspelen hij is aangesloten via de hdmi op de sr5011 av receiver van marantz.of zijn er nog instellingen die ik moet doen om dolby admos weertegeven. Mvg jo boreas.

Antwoorden

Het enige wat Atmos moet ondersteunen (Als je bitstream vanuit de speler stuurt) is de receiver. Die moet dan Atmos weergeven als inkomend signaal. Dan werkt het. Natuurlijk heb je daarna nog de luidsprekeropstelling nodig om het te kunnen weergeven.

hoi martijn hoe moet ik dat doen met die bitsream dat snap ik niet de sr5011 kan admos weergeven dat staat op de receiver bij de ikonen.mvg

Dit zie je bij de instellingen van de Blu-rayspeler. Daar kun je kiezen uit bitstream of PCM voor audio. Bitstream is simpel gezegd digitaal, PCM is analoog (Blu-ray speler decodeert).

hoi martijn hoe moet ik dat doen met die bitsream dat snap ik niet de sr5011 kan admos weergeven dat staat op de receiver bij de ikonen.mvg dus als ik de blu ray in het menu in plaats van pcm op bitstream zet kan ik admos weergeven.

Ja, precies zoals je zegt; kies bitstream op de speler. That’s it.