Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Bitstream of PCM uitsturen?


1 december, 2015, Categorie:

” Wanneer je de Blu-ray spelers niet via HDMI maar via een optische kabel of digitaal coaxiale kabel hebt aangesloten verandert het verhaal gedeeltelijk. Je kunt voor deze aansluitingen kiezen voor zowel PCM als Bitstream maar wanneer je voor Bitstream kist kan er maximaal Dolby Digital of DTS 5.1 doorgestuurd worden naar de receiver. Wanneer je PCM kiest kan er maximaal twee-kanaals audio doorgestuurd kan worden “

 

 

Als ik mijn Denon blu ray speler op de Denon receiver aansluit, digitale coax en kies voor Pcm, geeft de versterker ook Dolby Digital en DTS aan.  Zo te zien en te horen dus geen verschil tussen Bitstream en Pcm, klopt deze bewering?

Antwoorden

Dat ligt aan de bron. Als de bron een signaal uitstuurt wat de receiver kan lezen dan verandert er weinig. PCM wordt dan ook vooral gebruikt wanneer de receiver het niet kan lezen of een matige converter heeft.

Bedankt voor dit antwoord, maar……

Er kan dus door een digitale coax wel meer doorgestuurd worden als 2 kanaals audio?

Volgens mij staan er een paar tegenstrijdig heden in het artikel.

Mvg

Jan

Als het goed is niet. Via coax kun je inderdaad meer dan twee kanalen doorsturen maar geen HD-formaten als DTS-HD bijvoorbeeld.

Dus…als ik mijn Denon blu ray db 3800 verbind met mijn Denon avc a11xv dmv een hdmi kabel (bitstream) kan ik “genieten” van het high res hd geluid ? Ondanks dat deze versterker al van een ouder type is.

Mvg

Jan

Jammer genoeg geen reactie….

De versterker/receiver moet het audioformaat vervolgens ook ondersteunen.

Dat lijkt mij ook….

Maar mij is verteld dat het hd geluid wat door de blu ray speler via hdmi bitstream naar een receiver wordt gestuurd hd blijft, ook als de rceiver dit niet ondersteund.

Zo zou je dus ook met een wat oudere receiver van hd / high res audio kunnen genieten.