Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Betreft beeld in een Samsung 4K ue48hu7500?


1 april, 2015, Categorie:

Geachte heren,

Ik ben in het bezit van een samsung UHDtv type UE48HU7500 , nu doet zich het volgende voor als

ik tv kijk via ziggo ,is het beeld niet altijd goed ,vooral bij beelden die niet in hd zijn opgenomen en dan

vooral bij het journaal ,er zijn beelden bij die ik niet helemaal kan volgen.

Ook komt het veelvuldig voor dat het beeld stotterend over komt, zoals bij voetbal wedstrijden en als de camera iets te snel zwenkt en ook de meeste aftitelings kun je niet lezen.

Ook de achtergrond beelden zijn altijd onduidelijk.

Diversen malen met samsung gebeld en deze kijken dan weer in de instellingen en gaan dit weer veranderen en dan krijg ik weer een andere medewerker,die weer alles terugzet???

Nu is er een monteur van Selectro geweest die zou een nieuwe printplaat monteren ,maar naar het zien van mij beeld ,was alles in orde en hoefde er niets veranderd te worden.

De oorzaak was dat het signaal van ziggo niet kan leveren wat een UHD tv aan kan en dat de tv nooit zo mooi is als een led tv die bij mij boven staat???

Ik ben daar zeer verbaasd over ,want daar heeft de firma die tv heeft geleverd nooit over gesproken.

Het is inderdaad zo dat mij Philips led tv een mooier beeld geeft als de samsung UHD beeld.

Klopt zijn verhaal ,dat de tv niet kan brengen wat een led tv wel kan.

P.s ziggo heeft alle kabels doorgenomen alles 100% in orde

met vriendelijke groet

Theo Timmermans

theotimmermans@Hotmail.com

 

Antwoorden

Beste Theo,

Dit blijft altijd een lastig verhaal. Een lcd led tv met een 4K-resolutie moet veel werk verrichten om lage resolutie content op het volle aantal pixels weer te geven. Dit kan soms problemen geven maar over het algemeen werkt dit prima op Samsung tv’s. Feit blijft echter dat SD-content zo’n lage resolutie heeft dat er veel bij verzonnen moet worden qua pixels en er dus de kans bestaat dat er fouten in het beeld zitten, zeker bij snelle bewegingen. Dit kun je zelf deels opvangen door de Motion-opties in het menu te verhogen of activeren maar helaas zorgt dit vaak ook voor onnatuurlijk soepele bewegingen.

Het is iets waar je niet veel aan kunt doen, behalve zo veel mogelijk hoge resolutie content bekijken. Zie het als een foto van 2x2cm die je opblaast naar 2x2m. Dat gaat problemen opleveren, zelfs wanneer je er zelf pixels bij gaat verzinnen om de grootte te vullen.

Dat Ziggo een signaal levert dat deze tv niet aankan is onzin, maar dat de resolutie in sommige gevallen erg laag ligt (720p waarschijnlijk) is zeker een oorzaak van het probleem. Hiervoor ontwikkelen tv-fabrikanten scalers die deze content omzetten, maar dan hou je dus de kans dat snelle bewegingen of egale vlakken niet helemaal keurig weergegeven worden.