Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Beste TV kijk instellingen voor de Sony KD-55XE9005?


15 mei, 2017, Categorie:

Geachte,

 

Ik zal het proberen zo kort mogelijk te houden,

Ik had voor me ouders een nieuwe tv gekocht de Sony KD-43XD8305

ze waren er niet tevreden over omdat ze het beeld te dof vonden en de helderheid niet helder genoeg,

Nu willen ze de Sony KD-49XE9005 aanschaffen, omdat er tegenwoordig heel veel instellingen zijn en extra opties in de menu’s om je beeld te tweaken, is mijn vraag wat is de beste en helderste instelling voor als je alleen tv kijkt.

Alvast Bedankt,

Met Vriendelijke Groet

Domingo Tol

 

 

Antwoorden

De “beste” instelling is in dit geval subjectief als ik je verhaal zo lees. De meest natuurgetrouwe weergave is in het algemeen -zonder bijvoorbeeld je tv door een professional te laten kalibreren- een stand die vaak wordt aangeduid als “cinema” of THX. Je kunt deze stand meestal gewoon kiezen bij de instellingen van de tv.

Maar juist deze stand wordt door mensen vaak als “mat” of “dof” gezien. Het is vaak even wennen, maar als je na enige tijd gebruik bij iemand anders thuis kijkt heb je de neiging om er een zonnebril bij te pakken 😉

Ik zou nog eens goed nadenken alvorens een ander exemplaar aan te schaffen. Ook met de huidige tv is het prima mogelijk om de helderheid naar wens op te schroeven en andere instellingen te veranderen.

Mogelijk helpt dit artikel je verder.

Succes!

Dank voor je nuttige reactie, ik ga even het artikel goed doorlezen,

Is de 9005 een verbetering ten opzichte van 8305? qua beeld en helderheid ze willen namelijk ook iets groter, vandaar ook de overstap van 43 naar 49 inch,

 

Mijn ouders vinden mijn Lg Oled E6V prachtig en willen ook zo’n beeld zelf hebben, nu is dat met de 8305 natuurlijk niet haalbaar, maar omdat ze maximaal 49 inch kwijt kunnen in de tv kast, hebben ze van de verkoper gehoord dat de 9005 op dit moment de beste 49 inch op de markt is.

 

 

 

Beste,

Wat verkopers je proberen te verkopen strookt niet altijd met de realiteit. Weinig zin om appelen met peren te gaan vergelijken. Oled en Qled zitten in een heel andere prijsklasse dan de 9005.

Een interessant alternatief is de Samsung KS 8000 49 inch die heel goed scoort qua helderheid en ook in dezelfde prijsklasse zit.

Nu kan je ook de Sony in de presets op dynamisch zetten zo gaat de helderheid ook de lucht in. Persoonlijk vind ik er niets aan maar als iemand anders dat zo wil no prob.

Succes !