Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Beste AirPlay 2 setup voor thuisbioscoop?


16 februari, 2020, Categorie:

Beste Homecinema magazine,

Kan iemand mij alsjeblieft helpen met het volgende dilemma. Binnenkort zou ik graag een nieuwe tv willen kopen en een soundbar die ik langzaam kan uitbreiden naar een goede 5.1 surround sound set.

Echter ik twijfel wat voor mij de beste keuze is en ik hoop dat er iemand is die naar aanleiding van mijn onderstaande wensen kan aangeven of ik beter voor een Denon HEOS, Sonos, Bose of andere set moet gaan. Ik werk met het Apple ecosysteem, dus het moet Airplay 2 compatible zijn (zowel TV als speakers).

  • Als mijn TV Apple TV/Airplay 2 compatible is, kan ik dan de draadloze speakers gebruiken als speakers tijdens het kijken van TV of gamen?
  • Is het nodig dat ik een HDMI kabel gebruik met de soundbar? Aangezien het via Airplay 2 gaat lijkt het mij dat deze niet verbonden hoeft te worden?
  • Is er een merkbaar verschil tussen surround sound van een Sonos 5.1 set en die van Bose of Denon? Technisch gezien lees ik hier dat er wel minder functionaliteit is op het gebied van Dolby Digital en DTS, maar is dit belangrijk voor het kijken van films via AirPlay 2?
  • Is de stabiliteit van de Sonos even goed als ik een Denon of Bose set gebruik met AirPlay 2?
  • Ik zit op 3,5 meter van mijn TV en de woonkamer is 35m2 groot.

 

Hopelijk kan iemand mij wat tips geven en/of bovenstaande vragen beantwoorden, zodat ik een betere keuze kan maken welk merk bij mijn wensen zou aansluiten.

 

Alvast bedankt!

Antwoorden

Technisch gezien is Sonos erg ver, zeer stabiel, airplay2 en uitbreidbaar als multiroom. Dat kan Bose niet, Heos zit vol bugs, is onlangs compleet vernieuwd onder de naam Denon. Wordt het minst verkocht.

Wil je een stabiel systeem, kies dan Sonos. Of je kunt kijken naar het kwalitatief uitstekende Bluesound.

Let dan wel, de achterspeakers moeten bedraad worden aangesloten i.v.m. de hoge audiostream (kwaliteit)

 

Bedankt Anoniem voor je antwoord.

Je geeft aan dat Denon/HEOS vol met bugs zit maar is dit nog steeds het geval als ik alleen de AirPlay 2 functionaliteit gebruik? Aangezien ik volledig op Apple draai zal ik geen gebruik maken van het HEOS systeem.

Derhalve mijn vraag of ik dan niet beter kan kiezen voor een niet Sonos product omdat ik denk dat ik bij Sonos ook een groot gedeelte betaal voor de eigen software. Bij producten van Bose en Denon lijken mij de speakers van betere kwaliteit te zijn, of zie ik dit verkeerd?

HEOS had in t verleden idd wat vaker bugs, maar naar ik begrijp de laatste maanden is dit zeer verbeterd en vrijwel nooit meer een probleem, voor zover dat dat kan met software…

De app lijkt wat outdated, maar doet wat ie moet doen. Zones opzetten gaat prima en werkt goed voor mij

Qua geluid; Zonder twijfel zou ik gaan voor Denon en vergeleken met Sonos en Bose idd de betere kwaliteit. Ik heb het eens vergeleken op een event en was mij erg duidelijk (het is maar net waar je voorkeur naar uit gaat). De nieuwe Denon speakers die pas op de markt zijn lijken mij een mooie toevoeging voor surround.

Succes!!