Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Bestaande speakers integreren in een home cinema met een Onkyo TX-NR646?


13 januari, 2018, Categorie:

Nu ik een nieuwe TV (Samsung UE55MU7070) heb aangeschaft, overweeg ik eindelijk ’s iet of wat van een home cinema te installeren, aangezien ik ook beschik over een Onkyo TX-NR646 reciever. Maar ik had graag mijn 2 (oude) JM Lab Onyx 710 speakers geïntegreerd in zo een systeem. Is dat mogelijk? En met welke extra speakers (of speakerset, onderdeel daarvan de Onkyo SKS-HT588??) kan ik iets bereiken dat nog enigszins betaalbaar is, en dat toch volop gebruik maakt vd 7.2 mogelijkheden vd reciever?

Eén probleem; ik ben volslagen leek!

Antwoorden

De JM Lab speakers en de Onkyo-receiver zouden in principe een match kunnen zijn met elkaar. De luidsprekers zijn wel op leeftijd, dus het zal natuurlijk afhangen van de conditie. Het is in ieder geval bewezen kwaliteit. Jij bent de enige die kunt beoordelen of hetgeen je hoort, je bevalt 🙂

De speakers uit het Onkyo-setje raad ik af om te gebruiken. Die zijn specifiek gemaakt voor gebruik met de set waar ze onderdeel van uitmaken. Gebruik in andere configuraties kan onverwachte resultaten geven en zelfs schade aan je apparatuur.

Betaalbaarheid is een relatief begrip voor de overige speakers. Merken die mij te binnen schieten zijn bijvoorbeeld Dali en Mission als je zoekt naar een goede prijs-kwaliteitsverhouding met een relatief sympathiek prijskaartje. Maar nogmaals; dat vertrekpunt is voor iedereen anders.

Wellicht kom je verder in je zoektocht tot de conclusie dat je ook fronts wilt hebben van hetzelfde merk/serie. Een set speakers die allemaal uit dezelfde familie komen geven vaak toch betere resultaten. Maar het zoeken naar de beste match kun je ook zien als een onderdeel van een mooie hobby 😉

ik zou front speakers kopen van audiovector. En dan voor de sr3 super gaan. kun je ook nog een kleurtje uitkiezen. Heb ik ook gedaan. ongeacht de versterker of de overige suround speakers. je heb geweldig geluid. De speakers zijn dermate ruimtelijk dat je al een behoorlijke suround ervaring zult hebben. heb ze in een hoekje tegen de muur staan met een afstand van 5 meter er tussen. en toch nog briljant geluid.