Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Hoe duidelijk is het verschil in beeldkwaliteit?


13 april, 2014, Categorie:

hoi,

wat ik en misschien nog wel meer mensen graag zouden willen weten is: waarom er zo enorm Prijs verschillen zitten tussen tv modellen. ik heb genoeg geld voor een high en model maar vraag me af of ik ook een mid klasser zou kunnen aanschaffen, als we kijken naar een tv zonder al die poes pas van een smart tv of al die andere dingen. neem b.v. de samsung f8000/h8000 en de f6000/h6000 zit daar kwa alleen beeldkwaliteit nou echt verschil tussen ? en is het handiger voor mij om een high end aan te schaffen ? of een midd klasser ?

 

Antwoorden

Hoi,

Het prijs verschil is logisch te verklaren en heeft wel degelijk te maken met de beeldkwaliteit. De high-end modellen zijn immers uitgerust met de beste beeldtechnieken, de meeste extra features en de fraaiste designs. Je betaalt natuurlijk voor het totaalpakket.

Of jij specifiek het verschil tussen bijvoorbeeld een H6000 en H8000 serie gaat zien dat kan ik niet zeggen. De ene persoon geeft er weinig om en ziet het ook niet omdat het niet zo belangrijk is. De andere persoon ziet het wel degelijk en vindt beeldkwaliteit erg belangrijk. Het hangt er dus van af. Als we puur naar de feiten kijken dan is de beeldkwaliteit beter maar het is altijd een afweging of je dat extra geld er voor uit wilt geven.

De mensen die een high-end tv kopen doen dit meestal voor het totaalpakket waarbij de beeldkwaliteit een zeer belangrijke rol speelt. Als dit niet dermate belangrijk is voor je dan kun je vaak net zo goed een stapje of twee lager gaan, bijvoorbeeld naar een H7000 of H6500 serie. Je betaalt minder maar de beeldkwaliteit is niet 200% minder. Om het verschil in woorden uit te drukken is echter lastig, dat is zelf ervaren. 

hoi, 

daar heb ik wel wat aan ! bedankt voor u snelle reactie en informatie.