Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Beeldkwaliteit gewone dvd afgespeeld op blu-ray dvd-speler valt tegen?


18 juni, 2014, Categorie:

Goedemorgen,

Ik zit met een probleem en weet niet hoe dit op te lossen. Ik ben in het bezit van twee hagelnieuwe apparaten van Samsung:

de Samsung Curved Ultra HD 4K TV, type 8500 en de Samsung blu ray 3D dvd speler, type BD F7500.

Van deze laatste Samsung blu ray 3D dvd speler, type BD F7500, heb ik uw positieve review op deze site gelezen.

Nu mijn probleem: een gewone, reguliere dvd afgespeeld op de tv geeft een wazig, geblurred, onscherp flets beeld. Dit beeld is beduidend slechter in kwaliteit dan de beeldkwaliteit van een reguliere dvd afgespeeld op mijn uit 2001 daterende JVC-dvd-speler. Van enige upscaling van de beeldkwaliteit naar 4K kwaliteit is geen sprake!
Wanneer ik echter een blu ray dvd afspeel, is de kwaliteit wel heel goed. Ik ben hier zeer gefrustreerd over, aangezien het zou betekenen dat ik reguliere dvd’s niet hoef af te spelen op de nieuwe blu ray dvd-speler met 4k upscaling omdat deze dat niet doet!! Is dit inderdaad zo? Kan er alleen goede beeldkwaliteit worden gerealiseerd met blu ray en niet met gewone dvd’s? Wat is hier aan de hand? Heb 3100 euro voor de Samsung Curved Ultra HD 4K TV, type 8500 betaald en 299 euro voor de Samsung blu ray 3D dvd speler, type BD F7500. Werkt de upscaling naar 4k wel voor gewone dvd’s?

Wat is hier aan de hand?

Graag reactie

Paul Blonk, Hilversum

p.blonk@outofhomeshops.nl

Antwoorden

Hoi Paul,

Dat is vreemd want een dvd zou ook gewoon door de tv opgeschaald moeten worden naar 4K-resolutie. Hoe wordt het beeldmateriaal via HDMI verstuurd naar de tv?

Let wel; hoe groter het scherm en hoe hoger de resolutie, des te slechter ziet SD-content er uit. Maar, je hebt je JVC dvd speler aangesloten en die gaf beduidend beter beeld?