Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Welke av receiver aanschaffen?


1 juni, 2014, Categorie:

Beste,

Ik zou graag een nieuwe Av-receiver willen aanschaffen, en graag zou ik me willen laten helpen met het maken van  men keuze.

Momenteel gebruik ik een Onkyo Tx-nr 906, waar ik zeer blij ben met de prestaties. gekoppeld aan de B&W MT-60D luidsprekers en als subwoofer PV1D.

De luidsprekers zou ik willen behouden, en liefst zou ik terug een Onkyo Av receiver willen aanschaffen, maar ik heb ook men oog laten vallen op de Marantz Sr 7008.

Graag had ik geweten bij aanschaf van de Marantz als het een meerwaarde zou zijn voor mijn Av installatie?

Is deze Marantz Sr 7008 niet gedateerd?

Waar ik nu belang aan hecht is Airplay, en natuurlijk ook de cinema ervaring, en ook zou ik graag een platendraaier willen op aansluiten.

Onkyo geeft zijn nieuwe 9 serie nog niet uit.

en wat Marantz betreft is de 7008 het vlaggenschip van Marantz voor 2014?

Vriendelijke groet

David

 

 

 

Antwoorden

Beste David,

Persoonlijk ben ik groot fan van de receivers van Marantz, puur om de goede kwaliteit. Qua features vind je wellicht meer bij de modellen van Pioneer en Onkyo. Denk bijvoorbeeld aan HDMI 2.0.

Daar komt Marantz ook wel mee in de nieuwe serie maar die verwacht ik pas in de herfst van dit jaar. De SR7008 is qua features wellicht niet het beste maar gedateerd zou ik hem zeker niet noemen. En, qua kwaliteit wil je natuurlijk ook wat.

Beste,

Bedankt voor de vlugge respons, gedateerd was misschien wel kort door de bocht? maar wat ik wil zeggen is, Mijn Onkyo 906 is ongeveer 5jaar oud, wat ik meer wil bedoelen loont het meer om te wachten naar de nieuwere modellen die uitkomen in de herfst, doordat ik ongeveer 5jaar doe om een nieuwere aan te schaffen en zo misschien nieuwere technieken misloop.

David

Dat is inderdaad wel een goed punt. Als je wellicht interesse in 4K hebt is dus een paar maanden langer wachten wel waard.