Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Audioinstellingen digitale ontvanger in combinatie met Sony apparatuur?


21 maart, 2014, Categorie:

Ik heb wat problemen met het afstellen van de audio van mijn electronische apparatuur.
Ik heb een Sony TV (KDL40NX800), een Sony Bluray HTS 2.1 (BDVF500) en een Ziggo digitale ontvanger (Cisco 8485DVB). Ik heb de Sony Bluray HTS en digitale ontvanger via HDMI aan de TV verbonden en een digitale kabel lopen van de Sony Bluray HTS naar mijn digitale ontvanger.
Echter kan ik het volume niet regelen via mijn Ziggo afstandsbediening als het geluid via de boxen van de Sony Bluray HTS loopt.
Ik zie het volumebalkje in beeld wel bewegen en als ik het geluid helemaal omlaag doe is het geluid ineens weg.
Ook blijft het geluid van de digitale ontvanger spelen zodra ik overschakel naar een andere HDMI poort waar ik een mediaspeler aan gekoppeld heb.

Er zijn zoveel verschillende audioinstellingen mogelijk van zowel de TV als Bluray HTS en de digitale ontvanger dat ik door de bomen het bos niet meer zie..

Ik hoop dat iemand mij kan helpen!

Groetjes,
Bos

Antwoorden

Beste Bos,

Dat van de afstandsbediening kan kloppen. De Ziggo afstandsbediening communiceert niet met de Sony set. Daar moet je dus de afstandsbediening van de set voor gebruiken. Zodra het volume helemaal omlaag gaat stopt de geluidsuitvoer dus dat neemt de set wel over.

Dat het geluid door blijft spelen als je (op de tv?) van HDMI-poort verandert kan ook kloppen. Het geluid is immers aangesloten op de set zoals ik het begrijp. Daar moet je dus ook de input veranderen zodat het geluid van de juiste bron komt.