Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Audio via Bose voor Bose systeem zelf, Apple tv3, UPC horizon box en Wii U?


7 april, 2014, Categorie:

Hoi,

Ik wil dus al deze systemen aansluiten op mijn tv en altijd geluid hebben via de speakers van het Bose systeem.

De Apple tv3 is direct verbonden met internet via ethernet. Alle systemen beschikken over HDMI aanluiting(en).

De Samsung TV heeft 4 HDMI ingangen. Wil liefst zoveel mogelijk via digitale aansluitingen werken, dus ook met Toslink verbindingen voor het audio gedeelte…

Hoe kan ik de boel het beste aanluiten zonder dat ik bv steeds audiokabels moet overzetten als ik van het ene systeem naar het andere ga? (ik heb gelezen dat er een toslink switch bestaat bijvoorbeeld, weet niet of dat nodig zal zijn)

Ga er overigens wel van uit dat alle componten rechtstreeks via HDMI met de tv verbonden moeten worden.

Dus wat moet ik met wat verbinden zodat het audio gedeelte steeds via de Bose speakers verloopt?

 

Alvast bedankt voor het antwoorden!

Groeten,

Maikel

Antwoorden

Dat ligt eraan. Hoeveel HDMI-ingangen en/of audio-ingangen heeft het Bose systeem? Bose staat helaas niet bekend om de vele aansluitingsmogelijkheden maar als je apparatuur daarop kwijt kan is dat het beste.

Dus;
– Als de Bose over HDMI-ingangen beschikt daarop je apparatuur aansluiten en door laten lussen naar de tv.
– Als de Bose over digitale audio-ingangen beschikt de apparatuur hierop aansluiten en voor beeld rechtsreeks naar de tv.
– Als je vervolgens geen aansluitmogelijkheden meer hebt je apparatuur direct (via HDMI) op de tv aansluiten en een audiokabel van de tv naar de Bose leggen om het geluid via een omweg toch te krijgen.
– Een splitter heeft niet mijn voorkeur maar zou een uiterste optie zijn.

Ik heb 1 HDMI aansluiting en 1 optische in- en 1 optische uitgang op het Bose systeem

Dus hoe kan ik het beste audio kabels aansluiten?

 

Groeten,

Maikel

Ik gebruik een VS–2 overigens! Misschien dat ik daar toch wat HDMI aansluitingen kan gebruiken?

Als je de tv over de mogelijkheid beschikt om audio van aangesloten apparaten uit te sturen via optisch zou ik de meeste apparaten aan de tv koppelen. Vervolgens een optische kabel tussen de Bose en de tv leggen. Eén apparaat kun je dan alsnog via HDMI op de Bose aansluiten. Ik zou dan kiezen voor het apparaat waarmee je ook HD audioformaten beluistert. Die worden immers niet via optisch doorgegeven.

Wat bedoel je met de VS-2?

Ik heb een ouder Bose systeem (Lifestyle 18 iii), om deze aan te kunnen sluiten op een HD TV met HDMI aansluiting heb je deze VS-2 van bose nodig.

Ik heb zonet op internet gelezen dat de UPC mediabox via HDMI op deze video enhancer kan worden aangesloten (scheelt 1 langere HDMI kabel vanaf de media box naar de TV).

Maar misschien toch maar doen wat jij zegt, alle apparatuur rechtstreeks aansluiten op de TV (Apple TV, Wii U en mediabox, en het Bose systeem via de VS-2 met een HDMI kabel naar de TV) en dan een optische audio kabel van TV naar optische uitgang IN op Bose systeem…..

Ah, op die manier. Nee, dan heeft de VS-2 wel de voorkeur. Die dient volgens mij ook voor video en audio input. Dan moet je zoveel mogelijk digitaal (liefst HDMI) op de VS-2 aansluiten. Dat wordt dan weer via de set en de VS-2 doorgelust naar de tv.