Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Audio van TV naar Receiver?


26 januari, 2014, Categorie:

Mijn LG TV : 55-LA6918-ZA heb ik verbonden met een HDMI kabel naar mijn Onkyo TX NR626 via beide ARC poorten.

de TV instellingen gezet gelijk in de handleiding aangegeven , alsook zo bij de Onkyo ( op TV / CD stand ) maar geen geluid over de surround speakers. Het TV ingangssignaal komt via een digicoder rechtstreeks op de tv aangesloten met een HDMI kabel op poort 2 , De HDMI ARC is poort 1 naar de Onkyo. Nochtans zou dit toch moeten werken volgens de handleiding .

Of moet de digicoder eerst op de receiver worden aangesloten  en vervolgens vandaar naar de tv , in dit geval is het wel vervelend dat je dan altijd de receiver moet aanzetten om tv te kijken .Kan het probleem ook de HDMI kabel zijn ?

Weet iemand raad

hartelijk dank

Herman

 

 

Antwoorden

De HDMI-kabel als probleem lijkt me vrij sterk. De andere kant op werkt het wel namelijk? Je kunt altijd een goedkope andere kabel proberen maar ik zou het apart vinden.

Ik raad wel altijd aan apparatuur op de receiver aan te sluiten, dat is immers je middelpunt voor audio en video. Ook behoud je daarmee de hoogste audiokwaliteit. Ja, de receiver moet aangezet worden, tenzij er ook een stand-by passthrough functie opzit.