Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Audio van HDMI aftappen?


9 april, 2016, Categorie:

Mijn Samsung HomeCinema Systeem is via HDMI verbonden met een Sony TV. Dat werkt uitstekend: het geluid van de TV kan ik afspelen via de boxen van het HCS, maar ik kan er ook voor kiezen de TV-speakers te gebruiken. Hetzelfde geldt voor bijv. het spelen van een CD of DVD via het HCS.

Nu wil ik echter terwijl mijn echtgenote TV kijkt (en de TV-speakers gebruikt) – deze is via een 2e HDMI-kabel verbonden met een UPC Horizonbox – met een hoofdtelefoon kunnen luisteren naar een CD of DVD. Ik heb daarvoor een HDMI2HDMI+audio gekocht via http://eud.dx.com/product/hdv-m612-hdmi-to-hdmi-audio-video-converter-white-844153709#.VwkMqaSdDct . Ik kies voor de TV-speakers, maar zodra ik de HDMI-kabel uit de TV verwijder, worden de boxen ingeschakeld. En dat is nou net niet de bedoeling. Uit het HDMI2HDMI kastje komt geen geluid. Het is via USB van voeding voorzien.

Helaas heeft het HCS geen andere output mogelijkheden dan de boxen en HDMI. Kan ik de output kant van het HDMI2HDMI kastje niet ‘foppen’ met een stekkertje, waardoor het HCS denkt dat er een TV is aangesloten? Of weet iemand een andere oplossing?

 

 

 

 

Antwoorden

Ik begrijp niet helemaal wat je hebt gedaan met de kabels en aansluitingen, maar als ik kijk naar mijn eigen ontvanger heb ik 1 hdmi en 1 optisch. Ik schakel alles door via mijn receiver en gebruik dus de optische niet. Als je nou direct vanaf je ontvanger een hdmi naar je tv laat lopen, en de optische in je systeem doet. Voor het geval je toch tv over de speakers wil luisteren.

Is dan het probleem niet opgelost?