Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Dolby audio ondersteuning voor welke receiver of set?


29 april, 2014, Categorie:

Hallo,

ik ben een hele erge film liefhebber, vooral lord of the rings en the hobbit films vind ik geweldig. Ik luister nu nog geluid van de tv die het al aardig doet, maar zie telkens wanneer ik in het menu van the hobbit zit: dolby digital 5.1 en dts 7.1, ik wil hierdoor een 5.1 home cinema aanschaffen die dat ook ondersteunt. Dolby digital 5.1 en het liefst ook nog meer audio’s, ik zelf zat te denken aan de lg hx772 maar kan niks op de site vinden of die ook dolby digital ondersteunt, het is voor in mijn kamer (is redelijk groot). Geld is niet echt een rol, als u mij iets anders adviseert waardoor ik de film the hobbit, levens echt ervaar dan hoor ik dat graag, ik word al opgewonden wanneer ik stemmen achter me hoor.

groet

Antwoorden

Hoi,

Dank voor je vraag.

Gelukkig zijn nagenoeg alle receivers of home cinema systemen uitgerust met Dolby Digital. Dat is een standaard die je gewoon mag verwachten. Het is echter interessanter om te zoeken naar ondersteuning voor Dolby TrueHD en DTS HD Master Audio. Dit zijn zogenaamde hoge resolutie audioformaten met meer detail en een indrukwekkendere ervaring.

Als geld geen rol speelt dan raden we altijd aan voor een losse componenten systeem te kiezen en niet een alles-in-een systeem. een dergelijk systeem heeft teveel nadelen. Lees hier meer over in onze home cinema informatiegids.

oké, bedankt. dan zal ik in ieder geval geen home cinema moeten kopen. dus ik zou dan moeten kijken naar dolby true hd en dts hd master audio. ik heb nog nooit een receiver gehad en losse componenten, zit de draad van de luidsprekers er altijd bij of zou je die ook los moeten kopen, en zit er bij de subwoofer ook standaard draad of moet je daar ook een draad voor kopen ?

en kunt u mij misschien een receiver en luidsprekers aanraden ? ik heb er geen verstand van en u wel. misschien de set die u thuis heeft staan ?

graag hoor ik van u

Mvg daniel bos

 

De set die ik thuis heb staan kost nogal wat 🙂 Dat zijn B&W CM-serie luidsprekers, een Marantz SR7008 receiver en een UD7007 Blu-ray speler.

Als ik jou was zou ik naar een HiFi-zaak gaan en ze je wat laten horen. Ga gewoon luisteren en je eigen weg vinden, audio is erg persoonlijk.

Speakerkabels en dergelijken worden bij losse componenten systemen niet meegeleverd, die moet je dus los aanschaffen.

hoi,

 

dat is inderdaad een hele mooie en vooral ook dure set 😉 dat past helaas niet in mijn kamer

.dat zou ik dan gaan doen, maar dan nog een vraagje aan u. als ik b.v een pioneer vsx-828 receiver ga kopen en dan met jamo a 102 5.1 speakers, dan koop ik daar nog een subwoofer kabel en draad naar de speakers. de receiver is een 7.1 is het dan mogelijk om die 2 speakers aan de zijkant, los tekopen ? inplaats van dat alles maar van een merk moet zijn en werkt hij dan ook ? ik bespaar namelijk op de receiver en de speakers omdat ik binnenkort ook de samsung uhd tv binnenkrijg, en die kost ook nogal wat.

groet