Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Audio-aansluiting bij AV-receiver en HD-kabelontvanger op TV?


20 januari, 2014, Categorie:

Ik wil mijn AV-receiver Yamaha RX-V475 via HDMI aansluiten op mijn Sony lcd TV. Mijn Blu-ray/dvd speler Yamaha BD-S673 wil ik via HDMI op de AV-receiver aansluiten. Mijn kabelontvanger Humax HDR-5200C wil ik niet via de AV-receiver op de TV aansluiten, maar rechtstreeks via HDMI op de TV. Ik hoef dan niet steeds de AV-receiver aan te zetten als ik TV kijk. Wel wil ik eventueel geluid van de Humax via de AV-receiver over de 5.1 luidsprekers kunnen laten lopen en wil ik dit bereiken door de Humax met een optische kabel op de AV-receiver aan te sluiten. Is dit een juiste aanpak? Moet ik nog een optische kabel van de TV naar de AV-receiver aansluiten of is dat dan niet meer nodig? 

Antwoorden

Ja, dat is helemaal correct. Dat is de juiste manier om het aan te sluiten dan.

Martijn, dank voor de snelle reactie! Was een heel gepuzzel voor een leek als ik. Wilt u nog even reageren op mijn laatste vraag: Moet ik nog een optische kabel van de TV naar de AV-receiver aansluiten of is dat dan niet meer nodig?

Alvast dank. 

Nee, dat is niet meer nodig, tenzij je bijvoorbeeld audio van de interne tuner van de tv of het Smart tv platform van de tv over de speakers wilt horen.

Hartelijk dank, het is me helemaal duidelijk.

Ik heb heel veel aan deze site gehad bij het uitzoeken; compliment hiervoor!