Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Atmos 5.1.2 en stereo in ruimte 2?


6 januari, 2017, Categorie:

Hallo,

 

Ik ben op zoek naar een receiver, die 5.1.2 Dolby Atmos aankan en tegelijkertijd in de 2e zone een versterkt stereo signaal geeft.

Kan dat bijvoorbeeld met de Denon AVR-X2300W???

 

Alvast dank,

 

Ruud

Antwoorden

Dan heb je een 9-kanaals receiver nodig, met Atmos ondersteuning en versterkte Zone 2. De receiver die je noemt heeft maar 7 versterkte kanalen. Dan kun je dus alleen je Atmos-opstelling aansturen. Voor de extra Zone heb je een extra versterker nodig.

Hoi Martijn,

Ik ben inmiddels afgestapt van het versterken van de zone 2. Ik zet daar wel een apart versterkertje voor in. Heb je nog een aanbeveling? Ik denk zelf de Marantz SR 5011, die kan toch 5.1.2 en tegelijk een 2e zone voorversterken?

 

Alavst dank,

 

Ruud

Nee, die heeft maar 7 versterkers. 5 + 2 + 2 is 9. Je moet echt naar het aantal discrete versterkers kijken.

Zonder een Zone 2 is dat wel een goed model inderdaad.

Hoi Martijn,

 

Weet je dat zeker? Als ik hier kijk, dan zie ik dat er onder de kop Multisource/multiroom dit staan “Sluit eenvoudig een paar stereoluidsprekers aan op de multiroom-versterkte uitgangen, of sluit een afzonderlijke stereoversterker en luidsprekers aan op de pre-outs voor zone 2, en je kunt in de hoofdruimte blijven genieten van volwaardig 7-kanaals surroundsound.“.

Dat lijkt me wat ik zoek, maar ik ben nu wel aan het twijfelen geslagen…

 

Ik ben ook naar zo’n opstelling op zoek. Helaas nog geen versterker kunnen vinden. Ik dacht aan de Pioneer VSX-933 (ik heb niet zo’n onwijs budget) maar op deze site lees ik ook weer dat ik moet kiezen tussen 5.1.2 of 5.1 + Zone 2.

 

https://hometheaterreview.com/new-vsx-933-av-receiver-from-pioneer/

 

Hoe kan ik zo’n versterker vinden?